Skip to Content

<

Suksenjärvi

A cache by jamarin Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/16/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perinteinen kätkö Suksenjärveltä lähtevän Peninluoman lähettyvillä.

Suksenjärvi, toiselta nimeltään Peninjärvi oli ennenvanhaan maakunnankuulu kalaisuudestaan. Jo 1600-luvulla Teuvalaiset riitelivät kalastusoikeuksistaan Ilmajokisten, Kurikkalaisten ja Kauhajokisten kanssa ja käräjiäkin asian tiimoilta käytiin vuonna 1652.
Kun 1780-luvulla saatiin maaherralta lupa ojittaa ja kuivattaa järveä, alkoi kalakantakin heikentyä. Kun Karijoen vesistöön laskeva uoma välillä suljettiin saatiin parempi järviheinäsato. Järviheinää niitettiin aina 1950-luvulle asti.
Kun merkitys kalastusalueena väheni ja rantaheinän niitto loppui, väheni myös kiinnostus Suksenjärveä kohtaan. Vähitellen järven merkitys lintu- ja virkistysalueena tuli ajankohtaiseksi ja täten alettiinkin puuhaamaan järven pinnan nostoa. Vuonna 1990 aloitettiin ojanteiden ja lampien kaivaminen metsästysseura Ajon toimesta. Maanomistajien luvalla rakennettiin myös 2 lintutornia ja 1996 pohjapato, jolla järven pinnan korkeus pidetään samalla tasolla läpi vuoden.
Lähes umpeenkasvaneenakin Suksenjärvi on merkittävä lintujen ruokailu- ja pesimispaikkana. Monet muutkin eläimet ja kasvit viihtyvät järven ympäristössä. Järven eläinlajisto onkin Teuvan monipuolisin.
Lintutornin lisäksi kätkön läheltä löytyy puucee, pieni polttopuuvaja ja laavu, jossa voi, jos erähenkisyyttä löytyy myös yöpyä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

211 Logged Visits

Found it 195     Didn't find it 7     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.