Skip to Content

<

Kangaslammin kappeli

A cache by ReiKaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/11/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä helppo multikätkö tutustuttaa sinut Iisalmen Kangaslammin kappeliin, hautausmaahan ja ilmapommituksessa 17.2.1940 menehtyneiden muistoksi pystytettyyn muistomerkkiin.

Kangaslammin kappeli ja hautausmaa sijaitsevat Iisalmen eteläpuolella, pienen Kangaslammin läheisyydessä. Kappeli on rakennettu vuonna 1970 entisen kaupunkiseurakunnan siunauskappeliksi. Sen on suunnitellut arkkitehti Esko Laitinen. Kappeli sulautuu kauniisti ympäröivään mäntymetsään. (visit link)

Kangaslammin hautausmaalla on muistomerkki Iisalmen ilmapommituksessa v. 1940 menehtyneille uhreille. Tapahtuneesta ja muistomerkistä kerrotaan kappelin kotisivuilla näin: (visit link)

"Iisalmen rautatieaseman lähellä oli pommisuoja, jossa väestöä oli pommituksilta suojassa. Venäläiskoneet pommittivat rautatieasemaa ja pommit sattuivatkin pommisuojaan 17.2.1940. Ilmapommituksessa kuoli yhteensä 42 henkilöä, joista 30 on haudattu Kangaslammin hautausmaahan.

Muistomerkissä on kuvattuna kolme pommia, jotka ovat tulossa ylhäältä alaspäin kohteenaan äiti, jolla on lapsi sylissään."

Aloituskoordinaatit vievät sinut tämän muistomerkin vierelle.

* * *

Vietä hiljainen hetki muistomerkin äärellä, ja tee sen jälkeen asiaankuuluvan rauhallisesti seuraavat laskutehtävät:

A. Muistomerkin molemmilla sivuilla on lueteltuna tälle paikalle haudattujen 30:n henkilön nimet. Lue heidän nimensä, ja laske montako reki-sanaan päättyvän sukunimen omaavaa henkilöä heissä oli.

B. Monenko nimiluettelossa mainitun etunimi oli Hilja?

C. Muistomerkin toisella sivustalla on Raamatun jae: "Muista Herra, mitä meille on tapahtunut." Monennenko Valitusvirsien luvun ensimmäinen jae kyseinen lause on? Luku mainitaan muistomerkissä.

D: Montako eri nen-päätteistä sukunimeä menehtyneiden nimiluettelossa on?

E. Menehtyneissä ja tänne haudatuissa oli enemmän naisia ja tyttöjä kuin miehiä ja poikia. Montako miehen nimeä nimiluettelo sisältää?

F. Mikä vuosiluku mainitaan muistomerkin oikeanpuoleisella sivustalla olevan nimiluettelon alapuolella? Ota siitä kaksi viimeistä numeroa ja lisää lukuun numero kohdasta C.

G: Montako Kaarin-nimen omistanutta henkilöä on nimiluettelossa mainittu?

Kätkö löytyy koordinaateista:

N63° AB.C D
E027° E.F G

Älä hae kätköä silloin, kun kappelissa on joku tapahtuma, älä varsinkaan hautajaisten aikaan. Kätkö ei ole kappelin rakenteissa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

247 Logged Visits

Found it 234     Didn't find it 2     Write note 7     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.