Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Hanski940: Kätkö paikkaa myllätty ja purkki hyllyllä siihen asti kunnes löydän uuden paikan.

More
<

Imeytysaltaat

A cache by Hanski940 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/7/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perustradikätkö esittelee imeytysaltaat!

Imeytysaltaisiin pumpataan vettä Alajärvestä ja näin syntyy juomavettä meille kaupunkilaisille! Paikka voi olla monelle tuttu, mutta itselle se ainakin oli yllätys, kun siellä ensimmäisen kerran kävin. Kummia altaita keskellä metsikköä!

Nauttikaa suihkulähteistä!

Kätkön löytämiseksi EI TARVITSE EIKÄ SAA KIIVETÄ AIDAN YLI! Aidatulla imeytysallasalueella ei saa liikkua! Kätkö on kooltaan pieni, joten oma kynä mukaan!

Talvilöytymisestä: löytyy aika hyvin vaikka olisi luntakin. Eli ei ole maankamaralla... :)

Tekopohjaveden käyttö

Tekopohjavettä on tehty Suomessa vuosikymmeniä. Ensimmäiset tekopohjavesilaitokset rakennettiin meillä jo 1970-luvulla, nykyisin niitä on 25.
Suomen vesilaitosten jakamasta vedestä 12 prosenttia on tekopohjavettä Monet nykyisistä tekopohjavesilaitoksista tuottavat 15 000 – 20 000 m3 vettä vuorokaudessa.
Tekopohjavettä muodostetaan imeyttämällä pintavettä maaperään esimerkiksi allasimeytyksellä tai sadettamalla. Tavoitteena on lisätä pohjavesiesiintymän antoisuutta ja tuottaa lähes luonnontilaisen pohjaveden kaltaista tasalaatuista vettä.
Turun ja Tampereen seutujen vedenhankinnan järjestämiseksi on suunnitteilla huomattavasti nykyisin käytössä olevia suurempia laitoksia, joissa pohjavesimuodostumaan imeytettäisiin enimmillään jopa 70 000 - 110 000 m3 pintavettä vuorokaudessa. Tämän mittakaavan laitoksista ei ole Suomessa pitkäaikaisia käyttökokemuksia.

Tekopohjaveden käyttö Euroopassa

Monissa muissa Euroopan maissa tekopohjavettä on käytetty huomattavasti pidempään kuin meillä. Ruotsissa ensimmäinen tekopohjavesilaitos perustettiin yli sata vuotta sitten. Tekopohjaveden osuus naapurimaamme vedenhankinnasta on nykyään 25 prosenttia.
Keski-Euroopassa raakavesilähteenä on pääasiassa suuret joet, kuten Rein ja Maas, joten imeytettävä vesi joudutaan käsittelemään kemiallisesti. Saksassa tekopohjavettä on tehty yli 120 ja Hollannissakin yli 60 vuotta. Molemmissa maissa tekopohjaveden osuus vesilaitosten jakamassa vedestä on 15 prosenttia.

Tekopohjavesilaitosten toimivuus

Tekopohjavesilaitokset ovat toimineet pääosin hyvin. Joillakin allasimeytyslaitoksilla on kuitenkin 20 - 40 vuoden imeytyksen jälkeen havaittu vedenläpäisevyyden heikkenemistä, joka on johtunut imeytysaltaan pintaosiin muodostuneista rauta- ja mangaanisaostumista. Tukkeutumista voidaan ehkäistä esikäsittelyllä ja vaihtamalla imeytysaltaiden pohjalle levitettävä suodatinhiekkakerros säännöllisin välein.

Alkuperäinen artikkeli: "Tuomo Hatva, Anna-Liisa Kivimäki, Esa Rönkä & Ilkka Miettinen: Tekopohjavettä tuotetaan 25 laitoksella"
on kokonaisuudessaan julkaistu Ympäristö-lehden numerossa 2/2004.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

This cache introduces groundwater infiltration system. Water is pumped from the Lake Alajärvi to these "pools" and it will create new groundwater.

To find the cache you don't have to climb over the fence! It is PROHIBITED! Micro size cache, no pencil inside!

Can be found in wintertime if there is not that much snow!

Enjoy the fountains!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

465 Logged Visits

Found it 359     Didn't find it 87     Write note 6     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.