Skip to content

E1LECC: Enige 1e&Laatste Eindhovense Carpool Cache Mystery Cache

Hidden : 11/10/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

LET OP! De cache ligt op bovenstaande coordinaten. Lees onderstaande tekst aandachtig door en vind de coordinaten van de cache. Maar PAS OP: log deze cache niet alleen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Nog een LET OP: per 29 maart 2018 is de puzzel aangepast en de cache verplaatst.
Nou, wat een Enige cache, en nog een Carpool cache ook!" Dat betekent dat je er fijn heen kan rijden zonder nat te worden, heen kan lopen zonder 5 blaren te krijgen, en kan loggen zonder vieze voeten. Maar mèt 1 kan ook.
1e·nig (onbep.vnw.) ['en?x] [een afleiding van een], 1 een of andere (persoon of zaak): ~ beroemd man; te ~er tijd, op een ogenblik in de toekomst; 2 een zekere mate of hoeveelheid van (een zaak); met ~e scherpte; hij heeft ~ geld; wij koesteren ~e hoop; 3 (met nadruk) welke (zaak) dan ook: zonder ~e verontschuldiging; kouder dan ~ vorig jaar; 4 (bij meervoudige gegrippen) een klein aantal, een paar (personen of zaken); er kwamen ~e bezoekers; hij schreef ~e regels; ~en hielden vol, de meesten gaven het op.
2e·nig, I (bn.) ['en?x], 1 waarvan der geen tweede is: dit is het ~e middel; der herinnering is mijn ~e troost; zijn ~ kind; ~e zoons behoefden vroeger geen soldaat te worden, die geen broers hebben; hij is de ~e die het kan, niemand anders dan hij; het ~e dat helpt, is ..., (spreekt.) het ~e wat helpt is..., niets anders helpt; 2 om uit te drukken dat een persoon of zaak iets zeer bijzonders is of heeft, syn. uniek: dat geval is ~ in onze geschiedenis; ~ in zijn soort, zie bij soort; 3 (vand.) ter uitdrukking van een waardering, syn. onvergetelijk, schitterend: een ~e vent; (dat is) ~!, fijn, heerlijk!; je woont hier ~, zeer mooi; 4 (gew.) eensgezind: ze zijn het ~ geworden; 5 (gew., volkst.) eenzaam: hij woonst er zo ~; hij heeft het maar ~; 6 (vand., gew.) angstig, griezelig;
II (bw.), (volkst.) alleen, uitsluitend: ~ en alleen voor u heeft hij het gedaan.

Maar wat maakt deze Carpoolcache dan zo enig?

Het is de enige Carpoolcache van Eindhoven, van de hele
Randweg zelfs.

Het blijft de enige,
want anders zou de titel niet meer kloppen. Daarom is het eigenlijk het superlatief van de Enige:
het is de Enigste!

Als de eerste de enige
is, is dat ook meteen de laatste. Logisch. Wat een waardig slot van deze serie! Met deze cache ben je in één keer klaar met alle caches van de Eindhovense Carpool­­cache-leggers Alliantie.
En dat scheelt benzine.

Hiervandaan kan je een klein deel van 4,2 miljard gaten in
de geluidswal zien.

Hij ligt niet eens in Eindhoven! Maar wel
onder een afdakje.

Makkelijker kon ik het niet maken,
Wel leuker!

Het is mogelijk om
vanaf deze Carpool­plaats te vertrekken naar elke wille­keurige andere afrit in Nederland. Sterker nog, vanaf elke wille­keurig oprit kan je hier komen. Waarmee het ongetwijfeld erg hoog staat in de lijst van Nederlandse Carpool­plaatsen,
zo niet bovenaan.
Carpoolen, hoi!
©reej/SuperBoppe(**)

Het is geen film­ko­kertje.
Die zijn niet meer van deze tijd! Wie foto­gra­feert er nou nog analoog? Het is ook niet magnetisch. Je hoeft niet te prikken. Het is geen ammobox. Maar wat is het wel? Wat een traditionele mysterie!
Laat je lekker verrassen!

Als je niet op let rijd je er langs zonder te loggen. Dat is nou de grap van de Randweg van Eindhoven. Je rijdt dan 20 km om en bent evenzoveel
minuten extra kwijt. Trouwens, als je wilt kan je op de randweg wel 31 km en 25
min omrijden (*).

Dit is de enige
Carpoolcache met een banner voor in je profiel en een handige bladwijzer
in het logboek.

Als 1e Carpoolcache van Eindhoven is dit een primeur! Elk zichzelf respecterend gat aan een willekeurige snelweg heeft wel een Carpoolcache tegenwoordig, en eindelijk gaat Eindhoven nu ook mee
in de vaart der volkeren.


Er zit geen logrolletje
in, maar een logboek! Geen pen, maar een potlood! Geen puntenslijper, maar
een parkeerplaats!
Kortom, dit is een Carpoolcache uit duizenden (nou ja, 1001). Hij mag niet op je Found-list ontbreken. Deze moet je gezien hebben! En als je op de verkeerde plek aan het zoeken bent lijkt het nog een voortuin cache ook! Da's dan vijf vliegen in één klap.

Voor het loggen:

LET OP! Deze cache kan uiteraard alleen gelogd worden indien het voertuig dat gebruikt is door de logger om de Carpoolplaats te benaderen toegerust is met een of meer inzittenden. Indien gebruikt wordt gemaakt van een fiets, dan dient dit een tandem te zijn met minstens een passagier achterop, bij gebruik van een motor dient deze van een zijspan te zijn voorzien, uiteraard gevuld. Het gebruik van een excuus-kleuter aan boord of Pool-tafel is wel toegestaan, maar wordt ten zeerste ontraden. Bij twijfel, voorzie de online log van een foto waarop duidelijk de passagiers te zien zijn. Het mag voor zichzelf spreken dat het logboekje per pagina plaats heeft voor de bestuurder èn de 25 bijrijders.
Tijdens het loggen:

Pas op voor dreuzels, muggles, mede-carpoolers, en dames in een roze duster. Ga onopvallend te werk. Alsof je op de bus wacht en je ballon kwijt bent. In de cache is een potlood aanwezig, dus breng je eigen puntenslijper mee. In het logboek is plaats voor ~670 namen. Waarschuw in je log even als hij vol is. Stop na het loggen de cache weer onzichtbaar weg, en laat het draadje er niet uit hangen.
Na het loggen:

Vond je deze cache leuk (of de beschrijving), aarzel dan niet, en beloon hem met een Geo d'Or.
Er is trouwens plek voor geocoins of een enkele kleine TB in de container. Of not mooier: deel sterren uit, hoe meer hoe beter. Bijvoorbeeld met
GCvote.com
Deze cache is uitstekend te combineren met andere Carpoolcaches. Zie ook deze lijst.
Gevonden? Dan mag je deze banner in je profiel zetten:

<a href="http://coord.info/GC2J1WB"><img src="http://jgeo.nl/E1LECC/carpoolcaching_banner.gif"></a>


Voetnoot:
(*): Als je vanuit het noorden (Tilburg of Den Bosch) komt, en er bij afrit 29 af had willen gaan, maar op de hoofdrijbaan bent gebleven.
(**): Met dank aan Raymond Keegstra voor het originele Carpoolcache-logo.

Additional Hints (Decrypt)

Yrg bc, irecynngfg cre 29-03-2018! Bhqr uvag ibbe qr pnpur: ehfg. Arj uvag sbe gur pnpur: ehfg. Jrfgmvwqr, batrirre 1 zrgre abbeq ra bzynnt gra bcmvpugr ina qr xavx.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)