Skip to Content

This cache has been archived.

Kitekatti: Päätettiin kuitenkin laittaa arkistoon. Saa seuraava halukas rakennella mieleisensä 0 km Vantaan. Kiitos kaikille kävijöille!

More
<

0 km: Vantaa

A cache by Kitekatti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/7/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tuusulanväylän ja Kehä III:n risteys Tammistossa on Tiehallinnon välimatkalaskennan nollapiste Vantaalla. Tämä kätkö kuuluu Suomen nollapisteet -kätkösarjaan.

Vantaa reference point in Finnish Road Administration distance calculation. This cache is part of the Zero Points of Finland series.


TERVETULOA VANTAALLE!

Vantaa on metka kaupunki. Väkiluvultaan se on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, joka koostuu pääosin metsien ja peltojen ympäröimistä lähiöistä. Kaupunkimainen rakenne puuttuu, sillä Vantaa kehittyi 60-luvulta lähinnä Helsingin "nukkumalähiöksi", josta palvelut haettiin Helsingistä. Tämän historian vuoksi Vantaalla ei myöskään ole varsinaista keskustaa, vain hallinnollinen keskittymä Tikkurila. Vantaan merkittävimmät kaupunginosat ovat Tikkurila, Korso, Hakunila, Koivukylä, Martinlaakso, Seutula ja Myyrmäki.

Keski-Vantaalla kuitenkin sijaitsee Vantaan valtti; Helsinki-Vantaan lentoasema, Suomen päälentoasema. Sen ympäristössä on useita mainioita kätköjä lentokoneiden bongaukseen sopivilla paikoilla.

Muualta Suomesta Vantaalle pääsee näppärästi myös junalla jäämällä pois kaukojunasta Tikkurilan asemalla. Miltei kaikki Helsinkiin vievät kaukojunat pysähtyvät Tikkurilassa.

Ja onhan Vantaalla tavallaan metrokin sillä Helsingin metron Mellunmäen metroaseman kääntöraiteisto sijaitsee osittain Vantaan puolella!

Vantaalaisista noin puolet on syntyperäisiä pääkaupunkiseutulaisia. Vuoden 2010 alussa Vantaan väestöstä oli syntyperäisiä vantaalaisia noin 27 %. Helsingissä syntyneiden osuus on jo vuosia pysytellyt 21 prosentin tietämissä, mutta Espoossa syntyneitä on vain muutama prosentti. Mitä tästä voidaan päätellä? Reilu 8 % on ulkomaalaistaustaisia. Kitekateista Katti on muinoin syntynyt Vantaalla, mutta muuttanut sittemmin muualle.

Auton voinet pysäköidä Köyhämäentielle kohtaan N 60 17.328 E 024 59.064, sillä sekä Tuusulanväylälle että Kehälle pysäköiminen on luultavasti erittäin huono ajatus.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,281 Logged Visits

Found it 1,254     Didn't find it 12     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.