Skip to Content

<

Kustaa Aadolfin kirkko: Ylä-Savo Alphabet - K

A cache by kaksi_oravaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/06/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö kuuluu Ylä-Savo Alphabet-kätkösarjaan. Kätkö sisältää lokivihkon ja kätkötiedotteen. Kätkössä ei ole kynää, joten otathan oman kynän mukaan!


FTF:n saajan toivotaan tekevän seuraavan kätkön (eli L:n) muutaman viikon kuluessa. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Kätkön saa sijoittaa koko Ylä-Savon seutukunnan alueelle, eli hyväksyttäviä kuntia ovat Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä. Mikäli tunnet, ettet pysty tekemään sarjan seuraavaa kätköä, ota yhteyttä kätkösarjan aloittajiin (kaksi_oravaa), niin mietitään kuinka saadaan kätkö tehtyä. Näiden ohjeiden olisi hyvä olla myös sarjan muissa kätköissä, jotta sarja jatkuisi.

Annettu koordinaatti vie keskelle Kustaa Aadolfin kirkkoa, joka tunnetaan myös nimellä Iisalmen vanha kirkko. Sinun täytyy selvittää vastaukset muutamiin kysymyksiin ennen kuin pääset kätköpurkille. Kysymyksiin löydät vastaukset kävelemällä Kustaa Aadolfin kirkon ympäristössä tai netistä tai kirjastosta.A Iisalmen Kirkonsalmen rannalla on sijainnut useampikin kirkko lähes samalla paikalla. Tieto löytyy tapulirakennuksen seinässä olevasta laatasta. Kuinka mones Kustaa Aadolfin kirkko on?

B Mene Petter Kumpulaisen hautakivelle ja ota kiven etupuolelta pisin sana ja laske sen kirjainten lukumäärä. Sen jälkeen laske hautakivessä olevan reliefin veistäjän sukunimen kirjainten lukumäärä. Vähennä pisimmän sanan kirjainten lukumäärästä reliefin veistäjän sukunimen kirjainten lukumäärä.

C Laske Kauppis-Heikin ja Juhani Ahon hautakiviin hakattujen sanojen lukumäärät yhteen. (Älä laske sanoja Kauppis-Heikin hautakiven reliefistä)

D Selvitä kuka oli Iisalmen seurakunnan ensimmäinen kirkkoherra. Tieto löytyy Kustaa Aadolfin kirkon seinään kiinnitetystä muistokilvestä. Vähennä kirkkoherran ensimmäisen etunimen kirjainten lukumäärästä toisen etunimen kirjainten lukumäärä.

E Milloin suomalaisessa kalenterissa on Kustaa Aadolfin päivä? Ota päivämäärän numerot (xx.xx) ja laske ne yhteen (x+x+x+x).

F Minä vuonna Iisalmen seurakunnan Kirkonsalmen rannalla sijainnut ensimmäinen kirkko tuhoutui salamaniskussa? Minä vuonna Iisalmen II kirkko rakennettiin? Tiedot löytyvät tapulirakennuksen seinään kiinnitetystä laatasta. Vähennä suuremmasta vuosiluvusta pienempi.

G Sankarihauta-alueella on Sankarivainajien muistomerkki, harmaasta graniitista tehty suurikokoinen kiviristi, joka on paljastettu vuonna 1948. Laske, kuinka monta sanaa ristiin on kirjoitettu.

H Minä vuonna Kustaa Aadolfin kirkko on valmistunut? Entä minä vuonna Iisalmen seurakunta on perustettu? Tiedot löytyvät kirkko- ja tapulirakennuksien seinien laatoista. Vähennä suuremmasta vuosiluvusta pienempi ja vähennä saadusta luvusta 149.

I Mikä vuosiluku (yyyy) on Vakaumukselleen kaatuneitten muistolle pystytetyssä muistomerkissä? Ota vuosiluvun viimeinen numero.

J Mikä roomalainen numero on kirjoitettu muistomerkkiin, joka on pystytetty 1860-luvun katovuosista kärsineiden muistolle?

Saat koordinaatit sijoittamalla laskemasi arvot paikoilleen seuraavasti:
N 63 AB.CDE
E 27 FG.HIJ


Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Huom! Kätkö ei ole kiviaidassa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

173 Logged Visits

Found it 159     Didn't find it 5     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.