Skip to content

This cache is temporarily unavailable.

tinsku: Kätkö huollossa, eikä nyt noudettavissa hetkeen.

More
<

Historian havinaa Jyväskylässä - Puistokoulu

A cache by tinsku & meicu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/15/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Palanen lähes kokonaan kadonnutta
puu-Jyväskylää osa 5
Puistokoulu

Vuonna 1898 annettu koulupiiriasetus velvoitti kunnat jakamaan alueensa koulupiireihin ja perustamaan kansakoulun, jos vähintään 30 kouluikäistä lasta haki kouluun oppilaaksi. Aluksi koulu aloitti Vanhan Raatihuoneentalossa Kauppakatu 4:ssä ja käsitti vain toisen ja kolmannen luokan. Pian koulu kuitenkin osoittautui niin ahtaaksi, että kaupungin valtuusmiehet päättivät rakennuttaa uuden kansakoulun Puistokadulle. Tontti sijaitsi tuohon aikaan aivan kaupungin takamailla. Arkkitehti Wivi Lönn sai tehtäväkseen suunnitella tämän Jyväskylän ensimmäisen kansakoulurakennuksen 1912 ja käyttöön se vihittiin marraskuussa 1913.

Koulurakennus on kaksikerroksinen. Alaosa muurattiin harmaakivestä ja punatiilestä, yläosa rakennettiin puusta. Klassismia edustavan talon Ainonkadun puoleista julkisivua koristaa joonialainen pylväsgalleria.

Talo on koko historiansa ajan ollut koulukäytössä, paitsi kansakouluna, myös kunnallisena kokeilukeskikouluna (1946-1969). Koulun kenttä on vuosien varrella ollut monenlaisten tapahtumien areenana: siellä on järjestetty mm. maatalousnäyttelyitä ja pesäpallo-otteluita, se on ollut sirkus- ja tivolialueena sekä talviaikaan luistelukäytössä.H U O M ! Paras hetki noutaa kätkö olisi kouluajan ulkopuoliset ajankohdat!!
Auton voi parkkeerata aivan viereen Ainonkadun varteen.

OMA KYNÄ MUKAAN!!! Jos nimmaria ei lokista löydy, löytö hylätään. Hätätapauksessa liita kuva vaikka edellisistä lokkauksista, mutta älä paljasta toteutusta.

Kätkön paikka ja ulkoasu on muuttunut matkanvarrella. Edellinen toteutus hävisi useampaan otteeseen ja materiaalin hankalampi saatavuus ja vaiva ym. huomioiden sitä ei kannata ainakaan toistaiseksi tehdä samaan paikkaan samallalailla enää uudestaan. Katsotaan, mikä on tilanne joskus tulevaisuudessa.

HUOM! Kätkö muuttunut jälleen 7.3.2020 aivan uudenlaiseksi. Koordinaatit säilyy samana, mutta toteutus uusi ja aivan erilainen kuin aiemmat.

free counters

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.