Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Hämärähommia Pyölinmäellä

A cache by temppa1979 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/28/2010
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö on nimensä mukaisesti tarkoitettu löytymään parhaiten pimeään aikaan ja on löydettävissä myös talvella, lumen määrästä riippumatta.

Tämän multikätkön pääosissa ovat Geokätköilijä, heijastin ja hyvä taskulamppu.

Heijastin tarkoittaa heijastavaa levyä tai muuta rakennetta sekä erityisesti teillä pimeän aikaan liikkujille turvaksi tarkoitettua, valoa hyvin heijastavaa riipuslevyä, vaatetarraa tai vastaavaa. Heijastin edistää jalankulkijoiden sekä muun kevyen liikenteen turvallisuutta pimeällä.
Autoilijoiden on vaikea havaita kevyttä liikennettä pimeässä. Valaistullakin tiellä kevyt liikenne voi jäädä katveeseen. Hyvin valoa heijastavien heijastimien ansiosta autoilijoiden on helpompi huomata tiellä liikkujat. Vuonna 2003 voimaan tulleen lain mukaan jalankulkijan on pimeän aikana tiellä liikkuessaan yleensä käytettävä asianmukaista heijastinta.
Heijastimia on vapaasti riippuvia, irrotettavia ja kiinteitä, uusia pehmeitä heijastimia sekä kovia prismaheijastimia.
Jalankulkijaheijastin on suomalainen keksintö. Sen keksi pertteliläinen maanviljelijä Arvi Lehti 1940- ja 1950-lukujen taitteessa

Taskulamppu on pienehkö lamppu joka tuottaa useimmiten melko kirkkaan ja kapean valokeilan. Se on suunniteltu mukana kannettavaksi, jotta sillä voisi valaista kohteita myös siellä, missä kiinteä valaistus ja sähköverkko puuttuu.
Perinteisessä taskulampussa on polttimena pieni hehkulamppu ja voimanlähteenä paristo. Polttimen takana on parabloidinen heijastin, jonka etäisyyttä valonlähteestä voi joskus säätää ja näin muokata valokeilan muotoa.
2000-luvulla ovat yleistyneet LED-teknologiaa käyttävät taskulamput. Ledien etuna perinteisiin polttimoihin on pienempi sähkönkulutus, mikä mahdollistaa pidemmän toiminta-ajan. Ne kestävät myös iskuja hehkulamppuja paremmin sekä kuumenevat vähemmän. Nykyään on käytössä myös erilaisia vaihtoehtoisia energianlähteitä (mm. veivattava dynamo tai sähkömagneettinen induktio), jolloin varsinaisia paristoja ei tarvita ollenkaan.
Lähde: wikipedia

Kätkön alkupisteessä ota suunnaksi 270 astetta ja kytke viimeistään tässä vaiheessa taskulamppusi päälle. Etene seuraavalle pisteelle, se paljastaa itsensä kun lähestyt sitä.

Seuraavalla pisteellä otat uuden suunnan, ja jatkat näin kunnes (toivottavasti) saat purkin hyppysiisi. Pisteiden väli vaihtelee kymmenistä metreistä reiluun sataan metriin. Pisteeltä pisteelle ei aina ole näköyhteyttä, joten pyri kulkemaan mahdollisimman suoraan kompassin osoittamaan suuntaan.

Suunnan ottamiseen suosittelen oikeaa kompassia, GPS-laitteiden kompassien toiminta on havaittu häilyväksi!


Terrain-arvo muuttuu sään ja vuodenajan mukaan. Lumi saattaa haitata reittipisteiden bongaamista. Muista olla varovainen pimeällä liikkuessasi!
Talvella alueella on hiihtolatuja, vältä niillä kävelyä (hiihtää toki voit jos otat sukset mukaan...)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

96 Logged Visits

Found it 75     Didn't find it 3     Write note 7     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.