Skip to Content

<

Joulu / Juhannus

A cache by Saaruska ja TeemuH Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/23/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Joulu:

Turulla on ollut vuosisatojen ajan suorat yhteydet Keski-Eurooppaan ja monet kulttuuriin liittyvät uutuudet ovat saapuneet Suomeen lännestä juuri Turun kautta. Näin on myös laita länsimaiseen kulttuuri-perintöön liittyvissä jouluperinteissä.

Turun kaupunginhallitus päätti vuonna 1996, että Turku julistautuu Suomen joulukaupungiksi. Syynä oli se, että kaupungissa oli lukematon määrä toinen toistaan hienompia tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä. Nämä tapahtumat haluttiin suuremman yleisön tietoisuuteen. Tämän laajan ja korkeatasoisen tapahtumatarjonnan lisäksi alueella oli erinomaiset majoitus- ja ostosmahdollisuudet.

Yhteistyö
Joulukaupunkia tehdään yhteistyössä eri tahojen kanssa. Sitä ovat tekemässä seurakunnat, erilaiset yhdistykset, kauppakamari, kauppiaat, hotellit, kaupungin eri laitokset, ammattilaiset ja harrastajat. Tämä yhteistyö on joulukaupungin rikkaus.

Joulukaupunki on yhdessätoista vuodessa saavuttanut hyväksynnän ja tunnustetun aseman. Se on oleellinen osa kaupungin imagoa, kaupunkisuunnittelua sekä matkailumarkkinointia. Joulukaupunkia kehitetään jatkuvasti.

Juhannus:


Juhannus on suomalainen nimi keskikesän juhlalle, jota vietetään kesäkuussa kesäpäivänseisauksen lähellä. Pohjoisessa juhannus on valon juhla, jolloin keskikesä on kauneimmillaan.

Suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kiinteästi juhannussauna, juhannuskokko, juhannustanssit ja muut juhlat. Suomessa juhannus on myös virallinen liputuspäivä, jolloin liputetaan koko juhannusyön ajan. Monet juhannuksen perinteistä juontavat juurensa vanhaan eurooppalaiseen valon ja hedelmällisyyden juhlaan kesäpäivänseisauksen aikana. Suomessa ja Ruotsissa juhannus on ollut tärkeä kansanomainen merkkipäivä. Juhannukseen on vanhastaan liittynyt erilaisia uskomuksia ja taikoja, joilla on pyritty varmistamaan tuleva sato ja naimaonni. Monet kristilliset kirkkokunnat viettävät juhannusta Johannes Kastajan muistopäivänä, mistä tulee nimi juhannus.

Lähteet:
http://www.turku.fi/Public/default.aspx?nodeid=9289&culture=fi-FI&contentlan=1
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juhannus


Kätköpaikalla voi käydä uimassa niin jouluna kuin juhannuksenakin. Koordinaatit saat laskettua korvaamalla x:n päivällä, joka on ollut hyvin vahvasti mukana sekä joulussa että juhannuksessa.

N 60° X+3 . 23*X+1
E 22° X-1 . 12*X-3

*************************************************************

Kätkö on ollut aikanaan osa Turku Alphabet-sarjaa, mutta jatkaa nykyään olemassa oloaan itsenäisenä purkkina

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

399 Logged Visits

Found it 369     Didn't find it 10     Write note 9     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.