Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

Monte Cervino

A cache by geonauten Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/19/2011
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Monte Cervino

English version: click HERE

De Monte Cervino bij ons beter bekend als de Matterhorn is een van de mooiste en markantste bergtoppen van de Alpen. De 4000er steekt majestueus boven het Zwitserse toeristenplaatsje Zermatt uit en is met zijn herkenbare piramidevorm ook bij niet alpinisten overbekend.

Ons vlakke Nederland steekt daar maar karig bij af. Totdat je in de buurt van Klimcentrum Monte Cervino in Bergschenhoek komt. Hier steekt een klimtoren van 35 meter loodrecht omhoog. Een betonnen replica van de beroemde berg.

Dit bijzondere object is voor niet klimmers al een bijzondere locatie, bij de meeste klimmers gaan de handen direct jeuken bij het zien van de vele klimroutes.

Op de vier verschillende wanden zijn routes uitgezet in verschillende moeilijkheidsgraden. De gemakkelijkste routes zijn niveau 3 tot het plateau op meter of tien hoog. Vanaf dit plateau gaat de eenvoudigste route verder als 4+ tot helemaal boven, 35 meter hoog. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de Rotte en Rotterdam.

Je zal ondertussen al begrijpen waar deze geocache ligt. Inderdaad, bovenop. Daardoor is deze niet voor iedereen geschikt. Zie: Hoe kan je deze cache loggen, als je toch een poging wilt wagen.

Je zal op eigen kracht sportklimmend naar boven moeten komen. Maar ook weer zelf abseilend beneden moeten komen. Geen hoogtevrees en uithoudingsvermogen zijn belangrijk. Als je niet zelf over eigen materiaal beschikt om voor te klimmen (het zelf plaatsen van zekeringspunten) zal je in ieder geval moeten kunnen klimmen en iemand vinden die deze met jou gaat doen. Verder moet je voldoende klim ervaring hebben om veilig te kunnen zekeren.

De klim zelf zal je een hoop voldoening geven op het moment dat je boven staat, het vinden van de cache is daar niet mee te vergelijken. Geniet dus vooral van de klim!

Puzzel

Voor je aan de klim kan beginnen zal je eerst deze puzzel moeten oplossen. Deze heeft alles te maken met bergen, klimmen, en Monte Cervino. De uitkomst heb je nodig om het cijferslot te kunnen openen. Zet eerst de cijfers in het tabel en tel dan bij elkaar op. Dus hoogte = 15.7, buitenmaat 1234mmx1234mm. Deze tel je vervolgens op. Bijvoorbeeld de hoogte 15.7 = 1+5+7=13=4. Zet deze in het antwoord vak en  tel deze daarna bij elkaar op.

Vraag Antwoord
a Wat is de exacte hoogte van klimcentrum Monte Cervino (in meters 00.0)
b Wat is de exacte buitenmaat (in millimeters) (tip* beton bouw)
X a+b=X
c In welke jaar was de eerste beklimming van de Monte Cervino
d Hoeveel Alpen 4000ers zijn hoger als de Monte Cervino (UIAA is leidend)
Y c+d+3=Y
e Met welk cijfer kan je abseilen
f Wat is (theoretisch) de hoogste voorklim valfactor
Z e+f=Z

You can check your answers for this puzzle on Geochecker.com.

Vul het coördinaat in als N 00 00.XYZ en E 000 00.XYZ Je hebt XYZ nodig voor het cijferslot.


Hoe kan je deze cache loggen:

Na het oplossen van de puzzel kan je echt aan de slag met de beklimming. Deze is alleen mogelijk voor/met geoefende klimmers die voorklim ervaring hebben. De cache zelf ligt 35 meter hoger als waar je begint!

Voor geocachers is er een speciale regeling getroffen. Als je deze pagina uit print kan je deze gebuiken als voucher om (eenmalig) gratis te klimmen. Het is dan wel de bedoeling dat je dit alleen doet om de stash te bereiken. Als je gewoon komt klimmen zal je je aan de gewone regels moeten houden. Meld je altijd eerst (persoonlijk) aan bij de balie voor je gaat klimmen en meld dat je voor de geocache komt. Je krijgt dan de sleutel mee om het slot te openen. Je moet je ook inschrijven.

Klim dan omhoog, via welk niveau je maar wilt. Eenmaal boven zal je niet al te lang hoeven zoeken om de stashlocatie te vinden. Bind je uit, je kan boven goed bewegen als het niet al te hard waait en loop naar de locatie.

Hier vind je twee sloten. Het sleutelslot open je met de sleutel die je beneden bij de hebt gekregen, de cijfercombinatie is je berekening (XYZ) van de puzzel. Eenmaal open vind je een box met daarin het logboek. De stash zit aan een touw om verlies en wegwaaien te voorkomen. Haal de stash voorzichtig uit de kist.

Log alleen voor je zelf! Deze cache is een prestatie die jij hebt geleverd! Heel veel klim plezier.

p.s. Aan deze cache zijn risico's verbonden waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Klim veilig of niet. Kijk voor vertrek naar de openingstijden van de klimhal.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.