Skip to Content

This cache has been archived.

Aimo Haipakka: Patalahdella tehtyjen maansiirtotöiden temmellyksessä osa purkeista on hävinnyt. Polku, joka rannalle on tehty, tulee varmasti olemaan kostealla kelillä liejuinen kuljettava. Jotta kätkösarja säilyisi mielekkäänä, olisi useamman purkin paikkaa vaihdettava ja jaksettava vielä askarrella uudet purkit. Tähän emme nyt lähde vaan tämä sarja siirtyy autuaammille kätköilymaille. Alue vapautuu uusille kätköille jos me, tai joku muu, sinne sellaisia haluaa laittaa.

Kiitämme kaikki kätköillä kävijöitä!

More
<

Patalahden linnut 2

A cache by Aimo Haipakka & J.R. Jr. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/31/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Patalahden lintualueella

Huomioithan, että Patalahti on luonnonsuojelualuetta!

Luonnonsuojelualueilla on kielletty kaikki sellainen toiminta, joka voi haitata tai muuttaa luontoa. Liiku siis merkittyjä polkuja pitkin. Kätköt löytääksesi sinun ei tarvitse etkä saa aiheuttaa luonnolle haittaa.

Linnustollisesti arvokas Patalahti sijaitsee noin 10 km Maaningan kirkonkylältä luoteeseen. Kantatie 77 jakaa lahden kahteen osaan.

Patalahden pinta-ala on noin 120 hehtaaria. Lahti on Maaninkajärvestä irtikuroutunut, lähes umpeenkasvanut kosteikkoalue. Tien pohjoispuolella lahtea on kunnostettu ruoppaamalla ja nostamalla vedenpintaa pohjapadon avulla. Patalahden alue muodostuu kapeasta noin 10-20 metriä leveästä avovesiuomasta ja sitä reunustavasta ilmaversoiskasvien vyöhykkeestä ja rantaluhdasta.
Rantavyöhykkeen kasveja ovat järviruoko, järvikorte, piuru, kastikkaat ja kurjenjalka. Uomassa kasvaa mm. heinävitaa, rantapalpakkoa ja raatetta

Pohjois-Savon ympäristökeskus teki maisemanhoitotöitä Patalahdella vuosina 1997 ja 1998.
Raivausten tarkoituksena oli parantaa maisemakuvaa avaamalla pusikkoisia rantoja ja toisaalta parantaa järven linnuston elinolosuhteita. Järven rantojen raivaustyöt suunniteltiin yhdessä paikallisen lintuasiantuntijan ja maanomistajien kanssa. Patalahden lintutornille rakennettiin pitkospuut. Vuonna 2006 Patalahdelle rakennettiin kaksi uutta lintutornia ja merkitty polku lahden ympärille.
Patalahti kuuluu Natura 2000 -verkostoon.
Ympäristö.fi

Patalahden linnut-sarjaan kuuluu neljä tradikätköä sekä bonusmysteerikätkö. Bonuskätkön puuttuvat koordinaattien osat löydät tradipurkeista.

Patalahden ympäri kiertää noin 5 kilometrin polku, minkä varrella lintutornit sijaitsevat. Välttämättä ei koko polkua tarvitse kiertää, helpommalla saattaa päästä jos hakee lahden puolet erikseen parkkipaikalta lähtien.


Mainittakoon, että varsinkin lintujen kevät- ja syysmuuton aikaan myös muissa torneissa saattaa oleskella harvinaisen hyvin varustautuneita jästejä, joilla saattaa olla mahdollisuus bongata myös viattomia geokätköilijöitä. Myös sorsastusaikaan voi pusikoissa piilotella porukkaa.


Jos sääolot ovat olleet kovin kosteat saattaa polku ainakin osan matkaa olla savinen. Kesän mittaan polut tuppaavat kasvamaan umpeen joten pitkälahkeiset housut ovat suositeltavat.T-arvo kävelymatkan mukaan. Purkin T-arvo noin 1,5.

P.S. Bonuskätkön koordinaattien osa löytyy lokikirjasta. Kannattaa ottaa talteen ;)


Sarjan muut kätköt ovat:
Patalahden linnut 1
Patalahden linnut 3
Patalahden linnut 4
Patalahden linnut bonus

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

108 Logged Visits

Found it 99     Write note 1     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.