Skip to content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej<br>
<br>
En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.<br>
<br>
Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, men det er en betingelse for genåbning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption. <br>
<br>
For at få cachen genåbnet skal du skrive en mail til mig med cachen nummer, navn og et link til cachen. Du skal skrive til danskereviewere@gmail.com<br>
<br>
<b>Følg de danske reviewere på [url=https://www.facebook.com/DanskeReviewere]Facebook[/url]</b><br>
<br>
<br>Geohilsen
<br>
<br>
Toa Ignika<br>
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland<br>
Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com<br>
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og cachenavn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link!<br>
(Arkiveret)

More
<

Historien bag, Sø og Handels retten

A cache by millidk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/15/2011
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Is there someone who is sweet, and put an A4 or two in the log, so I am happy, I have no plans to come in the area of the first. The cache can saktens contain any more paper.

 

Middelalderens retsvæsen

 

Var noget andet end hvad vi kender til i dag.

En af stadens købmænd har stillet til fest, og der blev ikke sparet på noget. De velsmagende dråber fra den ene tønde efter den anden rinder ned gennem tørstige struber. Men ud på natten går det galt. Gæsterne kommer op at slås, og i stridens hede bliver en af de gæstende købmænd stukket til døde.

Dagen efter tager fogeden fat i sagen. Mistankerne rettes snart mod et par af købmændenes ansatte. Begge nægtede! Den ene går i ed på at han er uskyldig og samler til og med 12. mænd som svor på, at det ikke kunne være ham. Han bliver frikendt, for vidnesbyrd i den moderne betydning var ikke noget man brugte i middelalderens retsvæsen. Dengang var det først og fremmest sin hæder man forsvarede.

For den anden mand er situationen værre. Han kunne ikke finde 12 mænd som vil afgive ed på hans ære, og da han stivnakket fornægter drabet, beslutter byfogeden, at han skulle udsættes for det som kaldes et ”pinligt forhør” – i dag ville vi kalde det tortur.

Det har ikke så meget med Sø og Handelsret, at gøre, men bevidner at videneføring var noget andet dengang.

Tingene har naturligvis ænderet sig meget gennem tiden, men først med indførselen af grundloven i 1849 skete der store ændringer, og i 1852 kom loven om Rigsretten, den nye domstol, der navnlig skulle påkende de af folketingen mod ministre anlagte sager,gennemførtes offentlighed, og mundtlighed.

I det almendelige domstolssystem blev den ved grundloven, af 1849 tilsigtede reform af processystemet gennemført med oprettelsen af Sø- og Handelsretten 1. Januar 1862.

For domstolssystemmet i øvigt tgik der ca. 70 år, efter grundloven af 1849, før dennes løfteparagraffer om retsvæsenet blev ført ud i livet, ved retsplejeloven der trådte i kraft d. 1. oktober 1919.

 

 

free counters

 

Flag counter, først indsat efter om nattet efter frigivelse, i forbindelse med "5 kasser i byen" eventet.

Additional Hints (No hints available.)