Skip to Content

<

Suovu

A cache by reiska Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/14/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kotalaavu Suovunkoski , sijaitsee Länsirannantien varrella Suovunlahden rannassa .

Suovun alueella oli 1700- ja 1800-luvuilla kukoistavaa sahateollisuutta, josta on vieläkin nähtävissä merkkejä. Irtouitto loppui Suovunjoen vesistössä 1960-luvulla.

Alueella oleva Suovu-Palosenjoki on lähes luonnontilaisena säilynyt jokireitti, jossa on viiden kilometrin matkalla seitsemän koskea, korkeuseroa noin 40 metriä. Palosenjoen keskellä sijaitseva Vanhansahansaari on aarnialueena säilytettävää luonnonsuojelualuetta. Vanhansahansaareen on rakennettu myös luontopolku

Suovu-Palosen ulkoilualue on kaupungin tärkein marjastus- ja sienestysalue, mutta pääosin yksityisten omistuksessa. Maanomistajien kanssa tehdyn vuokrasopimuksen mukaan on kaupunki rakentanut alueelle noin 16 kilometrin mittaisen ulkoilureitin laavu ja nuotiopaikka varustuksin.
Suovun alueen ulkoilureittiä on osin uudelleen rakennettu sekä vanhemmat reitin osat ja niiden viitoitus on kunnostettu vuonna 2004.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

260 Logged Visits

Found it 242     Didn't find it 12     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.