Skip to Content

<

Ritari n:o 98

A cache by Trulli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/06/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kahden pisteen helppo laskumulti Iitin kirkonkylässä.

Iittiin on haudattu kaksi Mannerheim-ristin ritaria, joista tämä kätkö esittelee heistä toisen. Veikko Johannes Karu syntyi 8.11.1910 Kajaanissa, kuoli 30.7.1991 Kärkölässä ja on haudattu Iittiin Uudelle hautausmaalle.

Veikko Karun viralliset nimitysperustelut ovat seuraavat:

”Ylipäällikkö on pvm:llä 6.11.42 nimittänyt Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi kapteeni Veikko Johannes Karun.

Kapteeni Karu on johtanut erittäin tarmokkaasti ja ansiokkaasti hävittäjälaivuetta. Itse taitavana ja aina taisteluihin valmiina sekä rauhallista harkintaa osoittaen on hän esimerkillään kannustanut alaisensa ohjaajat erinomaisiin tuloksiin. Hänen henkilökohtaisella tilillään on useita ilmavoittoja, jotka hän on suurimmaksi osaksi saanut meririntamalla taistelussa vihollisen lentoveneitä vastaan. Hänen johtamansa partiot ovat menestyksellisesti toimineet erikoisesti vihollisen keveitä merivoimia vastaan upottaen lukuisia aluksia. Kerran hyökkäsi kapteeni Karu partioineen kolmea vihollisen moottoritorpeedovenettä vastaan. Alukset syttyivät vuorotellen tuleen, räjähtivät ja upposivat. Taistelun aikana oli vihollisen ilmatorjuntatuli hyvin kiivasta ja sai kapteeni Karu omaan koneeseensa useita räjähtäviä luodinosumia, mutta jatkoi siitä huolimatta taistelua loppuun saakka. Kapteeni Karun tuhotessa erään toisen kerran rintaman takana toistakymmentä autoa, sai hänen koneensa ilmatorjuntatulesta niin pahoja osumia, että hänen oli tehtävä pakkolasku vihollisen puolelle. Pelastettuaan koneesta kaikki tärkeät paperit ja kartat lähti hän pyrkimään omalle puolelle ja onnistuikin siinä kahakoituaan kiivaasti vihollisen kanssa. Kapteeni Karu on suorittanut kaikkiaan 146 sotalentoa ja on hänen johtamansa osasto upottanut 22 vihollisalusta sekä ampunut alas lukuisia viholliskoneita.”

Lähde: www.mannerheim-ristinritarit.fi

***********************************************************************************

Annetut koordinaatit johdattavat sukuhaudan luo, jonne myös Veikko Karu on haudattu. Ota talteen hautapaadessa ylimmäisenä olevan henkilön syntymävuoden kaksi viimeistä numeroa(AA) ja kuolinvuoden kaksi viimeistä numeroa(BB).

Kätkö löytyy koordinaateista:

N 60 55.AAx10+63
E 026 24.BBx15+58

Loppupiste on hautausmaan ulkopuolella.

HUOM! Välttäkää käymästä aloituspisteellä yöaikaan, sillä hautausmaalla ei ole suotavaa liikkua öisin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

422 Logged Visits

Found it 409     Didn't find it 1     Write note 9     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.