Skip to Content

This cache has been archived.

mainasimi: Alue aidattu VR:n toimesta

More
<

Messukylän asema

A cache by mainasimi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/30/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vanha asemapaikka sijaitsee lähellä bussi 25. päätepysäkkiä Jankassa. Alue on autio, mutta siellä voi yhä aistia vanhanajan tunnelmaa ja ratapölkkyjen tervantuoksua.
VAROKAA OHI KIITÄVIÄ JUNIA, sillä nehän eivät tällä asemalla enää pysähdy!
Purkille pääsy voi muuttua astetta hankalemmaksi. Paikalle on rakennettu aita ja purkki jää aidan huonommalle puolelle. Ojan kohdalta pääsee aidan ali, mutta purkki on nyt selvästi rajattuna rautatiealueelle. (Fisherman77)

Messukylä on entinen liikennepaikka Tampereella Tampereen ja Oriveden välisellä radalla. Liikennepaikka perustettiin 1900-luvun alussa Kyläojan pysäkkinä. Pysäkin nimi muuttui myöhemmin Messukyläksi ja se ylennettiin asemaksi. Vanha pysäkki-/asemarakennus Ristinarkuntien sillan kupeesta purettiin, kun uusi asemarakennus valmistui Jankaan kaavoitetun, mutta 1990-luvulle asti toteutumattoman lähiön kupeeseen.
Aseman henkilöliikenne päättyi 29.5.1988. Tavaraliikenteen käytössä Messukylä palveli lakkauttamiseensa asti.
Messukylän asemalla oli pistoraiteet Rautasoinin romuttamoa ja Tampellan tehdasta varten. Messukylän uudempi, vaaleanpunainen asemarakennus oli käytössä vuodesta 1956 vuoteen 2004, jolloin se purettiin tarpeettomana. Liikennepaikka oli jo lakkautettu 2000 rataosan perusparannuksen myötä vähäisen käytön vuoksi, jolloin myös Vehmaisten, Kangasalan, Suinulan ja Siitaman liikennepaikat lakkautettiin.
Lähde: Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

620 Logged Visits

Found it 581     Didn't find it 15     Write note 19     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.