Skip to Content

<

Päkis

A cache by juheja Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/5/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Lausteen metsissä. Kätköympäristön valinnut allekirjoittanut, varsinainen kätköpaikka etsitty yhdessä lasten kanssa.

Lausteen metsissä on ulkoilureitti, tai kuten sitä lapsena kutsuttiin, pururata. Alunperin reitin pituus oli 2,5 kilometriä ja se kulki lähes umpimetsässä koukaten koulun ja hiihtomajan kautta. Vuosien varrella reitille on tehty useampiakin oikaisuja, ja reitin keskellä oleville pelloille on ajettu moottoritien rakentamisesta jäänyttä ylijäämämaata. Nykyään entisten peltojen alueella on korkeuseroja ja frisbeegolfrata, ja maasto on muuttunut niin paljon, ettei vanha Lausteen poika tahdo tunnistaa maisemia samoiksi.

Alkuperäisen ulkoilureitin varrella oli useita pitkiä mäkiä, joista jyrkimmän ohitusreitti tehtiin jo 1980-luvun alkupuolella. Tämä pääkallomäeksi kutsuttu mäki jäi silti vielä maastossa kulkeneen viiden kilometrin hiihtolenkin osaksi, mutta kyseisen lenkin käyttö oli vain murto-osa virallisen pururadan käytöstä.

Jari Puikkonen, Jouko Törmänen ja keitä muita siihen aikaan nyt olikaan, olivat pikkupoikien tietoisuudessa. Ja kun kerran oli profiililtaan lähes samanlainen mäki tiedossa, niin pakkohan siihen toiseen reunaan oli hyppyri rakentaa puoleenväliin mäkeä, juuri siihen kohtaan josta jyrkin osuus alkoi - ei alas, melkein tasaiselle, niin kuin minisuksilla laskijat olisivat tehneet (ja myöhempinä vuosina tekivätkin).

Pääkallomäessä tuli vietettyä tavalliset hiihtosukset jalassa ja 20 metrin mitan kanssa paljon aikaa. Kun yksi otti ylhäältä vauhtia, toinen ylös kiivetessään pysähtyi oletetun putoamispaikan kohdalle ja katsoi viereen auki rullatusta mittanauhasta missä kohtaa suksen siteet osuivat mäen pintaan - aivan kuin oikeassakin mäkihypyssä. Mäkiennätys merkittiin kohtaan 9,20 metriä; tavallisia olivat 7 - 8 metrin hypyt.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

835 Logged Visits

Found it 819     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 8     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.