Skip to Content

<

Varapäre a.k.a 3 x 63 A

A cache by weellu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/30/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Käsittele purkkia hellävaroen!

Kätköpurkki on Konkolan pajan prototyyppi ja sen kyllä huomaa. Pientä viilausta tuotekehityksessä vielä on. Tällä kertaa camo on itse purkki, joten ole varovainen, ettet hukkaa kätkön osia. Kätköön ei mahdu matkalaisia eikä geokolikoita.

Purkki liittyy kiinteästi alla olevaan tarinaan, jonka seurauksena sopivia purkkeja odottaa muutama varaston hyllyllä.

Ethän pysäköi tien varteen vaan käytät annettua parkkipaikkaa.


Briefly in English
This cache is about burning your fuses. Probably you won't burn yours while searching for this one, but we have told a warning example in Finnish. Please, handle the cache with care as it is quite fragile. The container does not hold travellers or other trading items. Please use the given parking place.


Joskus päreet palaa kätköillessä. Proput palaa joskus myös epägeoelämässä. Silloin on kätevää jos on varapäre saatavilla lähistöllä. Tämän kätkön tarkoituksena onkin valistaa kätköilevää kansanosaa tästä tärkeästä aihealueesta. Seuraavan tositarina saattaa sisältää opetuksen.

Elettiin joulua 2010 weellun taloudessa. Jouluaatto alkoi siltä, että jäi joulupuurot lämmittämättä, kun sähköä ei tullut. Wanhassa talossa oli tehty sähkötöitä, joten heräsi pieni epäilys missä vika mahtaakaan olla. No, W unisena sähkötaululle katsomaan olisiko sulake tullut tiensä päähän. Kaikki vaikutti ehjältä. Entäpä alakerran sulaketaulu? Nousujen sulakkeet näyttivät sielläkin ehjiltä. Mikäs ihme tässä nyt sitten on?

Hetken ihmettelyn jälkeen W huomasi, että kaksi kolmesta pääsulakkeesta on mennyt. Eli ei muuta kuin uudet pääsulakkeet sisään. Sähkölaitokselta kaveri vielä kävi mittaamassa, että kaikki pitäisi olla kunnossa. Jouluaatto pääsi alkamaan.

No siinäpä oli sitten samalla mennyt sähkömittarin kello ja varaava lämmitysjärjestelmä sekaisin. Niinpä jouluaattona kotiin tullessa sisällä oli mukavat 15 astetta lämmintä. Ulkona sen sijaan oli semmoinen -25 astetta kylmää. No, kyllä se järjestelmä alkaisi lämmittää, kun yösähkö kytkeytyy päälle.

Jouluaamuna sitten tuli semmoinen Bon voyage fiilis, kun A ei saanut taaskaan puuroa lämpimäksi, kun ei ollut sähköä. Kaksi vaihetta kolmesta (kaksi pääsulaketta kolmesta) olivat menneet rikki jälleen. Nyt rupesi kylmäämään, että onko talon wanha lämmitysjärjestelmä vikaantunut ja polttaa sulakkeita. Niinpä lämmitysjärjestelmän kytkeminen pois päältä ja pääkytkimestä virta pois ja uudet sulakkeet sisään. Sitten alkoi tosissaan kylmäämään, kun W väänsi pääkatkaisimesta virrat päälle ja kaikki kolme pääsulaketta (3 x 63 A) mossahtivat. Oli muuten aikamoinen jytky! Pirtti oli nyt kokonaan ilman sähköä.

Ensimmäinen ajatus oli sellainen, ettei sitä tohdi tässä toistaa, mutta sitten tuli mieleen, että mistäs näitä tämmöisiä 63 ampeerin sulakkeita saa. Nyt on joulupäivä, eikä juurikaan ole kaupat auki. Lähihuoltamolle siis. Sieltä löytyikin niinkin suuri sulake kuin 16 A. Eipä ollut tutuillakaan näin suuria sulakkeita varastossa. Ehkäpä Kuljun Kartanosta saisi? No ei, koska joulupäivä on ainoa päivä, milloin ko. pulju on kiinni. Siispä lämmittämään tulipesiä, jotta lämpö ei tippuisi lisää. Sisällä oli jälleen se 15 astetta lämmintä.

Soitto sähkölaitokselle ja sieltä luvattiin toimittaa uudet pääsulakkeet (on muuten hyvä tietää, että on olemassa tällainen mahdollisuus). Samalla kaveri lupasi tulla katsomaan, mikä on vialla. Paikalle oli saatu myös Jusupoff, joka ymmärtää sähkön päälle jotakin. Siinä sitten selviteltiin asiaa ja kun sähkölaitoksen edustaja saapui paikalle tiedettiin jo, että etäluettava mittaritaulu on mennyt rikki. Niinpä sähkölaitoksen päivystäjä pääsi vaihtamaan sen. Tämän jälkeen sulakkeetkin pysyivät ehjinä.

Mutta tämän tarinan opetus on se, että hyvät ihmiset, pitäkää varasulakkeita saatavilla. Ei voi koskaan tietää, koska niitä tarvitsee. Tietyissä tilanteissa myös varapäreet voivat olla hyödyksi

varapäre

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,094 Logged Visits

Found it 1,049     Didn't find it 9     Write note 9     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 8     Owner Maintenance 16     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.