Skip to Content

<

Welcome to Salo II : 110-tie Suomusjärvi

A cache by Mantis_,Sussu--,Dille87 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/17/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Salo on viehkeä 55 000 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomessa. Kaupunki on rakentunut vesireittien yhteyteen ja on sitä myötä rikastunut. Salon sijainti on einomainen, sillä se sijaitsee Turku-Helsinki väylän välissä. Nykyään Salo on erikoistunut elektroniikkateollisuuteen ja on erityisen tunnettu Nokia –Brändistä.

Salossa on todettu olevan asutusta jo 7000 vuotta sitten, jolloin vain korkeimpien mäkien huiput olivat veden päällä. Keskeiset kauppareitit mahdollistivat Salon kehittymisen kauppapaikkana. 1300-luvulla rakennettiin Salon tori, joka entuudestaan paransi kaupan käyntiä. Kauppala Salosta tuli vuonna 1887, jolloin osa kaupungista kuitenkin paloi. Ongelmaksi muodostui Salonjoen madaltuminen ja sitä mukaa tavaran kuljetuksen vaikeutuminen. Rautatie tuli kuitenkin pian paikkaamaan tätä ongelmaa. 1891 Salosta tuli itsenäinen kunta.

Salo on kuuluista Nokian ohella myös Suomen suurimmasta kuntaliitoksesta. Salo on laajentunut jo ensimmäisessä kuntaliitosaallossa 1900-luvun alkupuolella mutta suurin laajentuminen tapahtui vuonna 2009, jolloin toteutui 10 kunnan kuntaliitos. Salon, Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon kunnat yhdistyivät Paras-hankkeen antamalla tuella yhdeksi kunnaksi.

Salo on keskikokoinen kunta, mutta sen palvelurakenne tarjoaa yllättävän monipuoliset puitteet asumiselle ja elämiselle. Monien tutkimuksien mukaan Salo asettuu monien suurempien ja tunnettujenkin kuntien edelle palvelu ja teollisuus tutkimuksissa. Salo on myös tutkimusten mukaan teollisuusvaltainen kunta (työpaikkasuhdetutkimus), kun taas sen naapuri kunnat ovat paljolti maatalousvaltaisia. Tämä korostaa entisestään Salon asemaa keskuksena Turun ja Helsingin välissä.

Tämä kätkösarjan tarkoitus on esitellä se uusi massiivinen alue jota Saloksi nykyään kutsutaan. Tarkoituksena on myös osoittaa niiden haasteiden aktuaalisuus, joita suuren kunnan hallinnossa ja palvelurakenteen kehittämisessä on. Toivotamme teille nautinnollisia hetkiä Salossa ja etenkin
TERVETULOA SALOON!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,262 Logged Visits

Found it 1,249     Didn't find it 3     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.