Skip to Content

<

Lamalan meijeri / Lamala dairy

A cache by Tarya Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/07/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[FI] Tradikätkö Lamalan entisen meijerin lähettyvillä.

[EN] A traditional cache in the vicinity of the old dairy building in Lamala.[FI] Lamalan osuusmeijeri rakennettiin Portaantien varteen vuonna 1921. Tultaessa 1940-luvulle osuusmeijeri sai rinnalleen osuuskaupan – tämä ei kuitenkaan liittynyt meijerin toimintoihin tai ollut edes saman osuuskunnan omistama. Vanha meijerirakennus sijaitsee upealla paikalla, sillä tien toisella puolella avautuu Pyhäjärven kaunis maisema.

Meijerirakennus on alkujaan ollut kauttaaltaan tiilipintainen. Myöhemmin rakennus on verhottu mineriittilevyllä, joka on sittemmin poistettu rakennuksen Portaantien puoleiselta julkisivulta.

Tiilirakenteisella meijerirakennuksella on paitsi itsenään myös alueen kehittymisen ja paikallisen maatalous- ja teollisuuskulttuurin kannalta huomioon otettavia arvoja. Meijerirakennus on määritelty Forssan seutukunnalla tehdyissä Vorski-inventoinneissa rakennukseksi, jolla on uutta kaavoitusta laadittaessa huomioon otettavia ympäristö- ja kulttuuriarvoja. Rakennusta koskevissa määräyksissä on otettu huomioon Museoviraston kanta ja rakennus on merkitty kaavaan asianmukaisin säilyttävin merkinnöin.

Meijeritoiminta on loppunut vuonna 1971 ja nykyään meijerin vanhassa päärakennuksessa toimii ravitsemusliike. Samalla tontilla oleva, 1900-luvun lopulla nykyisen ilmeensä saanut meijerin työväen asuinrakennus on edelleen asumiskäytössä.

Lähde: Tammelan kunnan kotisivut

Huomaathan, että meijerirakennuksen edessä oleva ranta on yksityinen. Se kuuluu em. ravintolayritykselle ja on avoinna samaan aikaan kuin ko. yritys.
Kätkölle pääset tietä pitkin, joten yksityisen rannan läpi ei ole tarpeen kulkea.

Ota oma kynä mukaan.


[EN] A road leads to the cache place, so there's no need to trespass the private beach nearby.

Bring your own pencil.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

691 Logged Visits

Found it 522     Didn't find it 134     Write note 25     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.