Skip to Content

<

FIN Highway 4 - Olhava

A cache by team benetton Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/20/2011
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Sarjassamme kätköjä, joiden ympäristö ja siten myös idea on muuttunut ihan muuksi siitä kun kätkö on tehty. Siinä hilkulla, että joutaisiko arkistoida, mutta Olhava on ihan kiva paikka muuten ja tästä kyllä saa sen ohikulkukätkön vähällä vaivalla. Toteutus hyvin perinteinen, tusinatavaraa :D

Olhava on noin 150 asukkaan kylä ja entinen rautatieasema Iin kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla, Nelostien ja Oulu–Tornio -rautatien varressa, noin 55 kilometriä pohjoiseen Oulusta.

Kokonaisuutena Olhavan kylä muodostuu useista kulmakunnista, joista suurimmat ovat Kuninkaanniemi, Perso, Muhojoki, Tyykiluoto, Seljänperä, Lahdenperä, Vuormanperä, Räyskö ja Seppälänkangas. Varsinainen kylä on muodostunut valtatien ja rautatien väliselle alueelle Olhavanjoen rannoille.

Kylästä lähtee tieyhteys seututie 855 Oijärven kylään sekä Yli-Iin kunnan Tannilan kylään ja siitä edespäin Pudasjärven kaupunkiin.

Olhava on karjalankieltä ja tarkoittaa notkoa ja rotkoa, usein vesipohjaista paikkaa.

Lähde ja taustakuva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Olhava_%28Ii%29

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,461 Logged Visits

Found it 1,412     Didn't find it 19     Write note 16     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.