Skip to Content

<

Katajiston kartano

A cache by tyryteam Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/20/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Katajiston kartanossa toimii tällä hetkellä a´la carte ravintola Aulangon Kievari. Kartano toimii myös tilausravintolana. Juhla- ja kokouskäyttöön soveltuvat myös Lato ja Lindgrenin huvila, sekä edustussauna.
Paikalla toimii myös Aulangon leirintäalue.

Kätkön löytäminen ei edellytä voimankäyttöä, joten liikuttelethan vain irtonaisia ja sammalettomia kiviä. Asettele kätkö takaisin paikoilleen huolellisesti. Kätkö piilotettu luvalla.

Katajiston kartano sijaitsee Aulangolla nykyisessä Hämeenlinnassa, aiemmassa Luhtialan kylässä Vanajassa.
Hugo Robert Standertskjöld oli eversti, asetehtailija,
teollisuusmies, suurlahjoittaja ja Aulangon rakennuttaja.

Tilan nykyinen päärakennus rakennettiin 1800-luvun alussa ratsutilan päärakennukseksi. Rakennuksen toinen kerros tuhoutui tulipalossa 1950-luvulla. Katajiston tilan omistajat tunnetaan vuodesta 1539 alkaen. Kartano on ollut muun muassa Sallmén- ja Klingstedt-sukujen hallussa. Kartanon omisti 1800-luvun alussa everstiluutnantti J. H. af Enehjelm. Hänen poikansa, Anders Otto af Enehjelm oli yksi Hämeenlinnan lukuseuran perustajista. Kartanon viimeinen tilalla asuva omistaja oli eversti Fredrik Johan Klingstedt,
joka kuoli kartanossa 76-vuotiaana syksyllä 1883. Klingstedtin lesken Natalian (os. Toropoff) kuoltua kesällä 1884, myi perikunta kaksi vuotta myöhemmin kartanon Hugo Standertskjöldille. Standertskjöld
yhdisti Katajiston viereiseen Karlbergin kartanoon,
kutsuen kokonaisuutta nimellä Aulanko. Standertskjöld käynnisti alueella suurisuuntaiset rakennus- ja maanmuokkaustyöt ja rakensi alueelle mahtailevia kivilinnoja. Standertskjöldin aikana kartano autioitui ja päärakennus lähes tuhoutui tulipalossa vuonna 1950.
Talo rakennettiin sen jälkeen uudelleen, ja sen nykyinen ulkoasu on peräisin tuolta ajalta.

Katajiston kartano ja Aulangon Camping olivat monta vuotta autiona, mutta 2011 keväällä kaupunki sai uudet yrittäjät paikkaan. Nykyisin Katajiston tiloissa toimii a´la carte ravintola Aulangon Kievari.

Mökkeilijät, telttailijat ja karavaanarit ovat myös jälleen tervetulleita nauttimaan Aulangon alueesta ja sen moninaisista palveluista. Leirintäalueella on noin 60 sähköistettyä vaunupaikkaa, ja toinen mokoma ilman sähköä olevia paikkoja. Telttapaikkoja on useita kymmeniä eri puolilla aluetta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,509 Logged Visits

Found it 1,474     Didn't find it 18     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.