Skip to Content

<

Vittrup Bavn 2

A cache by vica2010 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/4/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

I denne cache er der en First To Find Geocoin. Denne coin har til opgave at være med ved åbning af en masse nye cache. Hvis ikke du ser dig i stand til at åbne en selv, så send den snarest videre i en cache så andre kan bruge den. Se TB2X722

FTF vil også finde en lille ”hilsen” samt modtage FTF certifikat pr. mail.

Cacheejeren vil sætte stor pris på besked gennem loggen på geocaching.com om iagttagelser af dyreliv omkring cachen – Insekter, fugle, pattedyr, krybdyr.

Besøg selskabet ”Vittrup bavn” – et fredet område med hede, skov og udsigtspunkt.

Siden 1991 har jeg haft ansvaret for parcel nr. 15 i selskabet ”Vittrup Baun”, stiftet 22. januar 1934 med det formål at bevare naturpletten. Derfor dels skovparceller, dels hedeparceller.

Parcel nr. 15 er en af skovparcellerne på i alt 560 m2. Ved orkanen i 1999 faldt alle træer, så i dag er parcellen plantet til med mange forskellige træarter. På den sandede jord har det været en langsom start for træerne, men nu er der så småt ved at tegne sig et billede af en ny, ung skovpart. Til gengæld har man siden 1999 kunnet nyde det kraftige lyngtæppe, der bredte sig efter rydningen.
Bavnen er det næsthøjeste punkt (ca. 100 m.o.h) i det gamle Ribe amt, kun overgået med et par meter af Stenhøj, der ligger få hundrede meter nordligere, men uden adgangsstier.
Vittrup Baun er ældgammel som baunehøj. De blev brugt til at sammenkalde folk i nødstilfælde, og når der blev tændt blus på baunen havde folk pligt til at møde og forsvare landet. Sidste gang, der fortælles om, at der har været blusset her på egnen, var under krigen 1807 – 1814 og sidst ved krigen 1848.
Nærmeste baun ligger lige nord for Bække by ud mod Kragelund.
Det har også betydet, at Baunen under 2. verdenskrig fra efteråret 1942 var besat af tyske soldater, der her anlagde en lyttepost og støjsender. Samtidig blev der gravet skyttegrave – der stadig kan ses i området – og lavet en kanonstilling.
Også Geodætisk Institut har et generalstabsmærke på Baunen.
Husk at gå en tur op i tårnet. I godt vejr kan både Vestkraft i Esbjerg og Lillebæltsbroen skimtes, selvom træerne er ved at vokse over tårnets højde. Tag en kikkert med.
Besøg www.VittrupBaun.dk

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

93 Logged Visits

Found it 88     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.