Skip to Content

<

Napakymppi

A cache by Pek47ka Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/13/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helpohko mysteeri tikkataulun napakympin vaiheilta.

Napakymppi on vuosina 1985–2002 esitetty parisuhdevisailu, jossa kilpailijat koettivat kysymysten avulla selvittää, kuka olisi heille sopivin elämänkumppani. Ohjelman formaatti oli ostettu ulkomailta. Yhdysvalloissa formaatti tuli tunnetuksi 1960-luvulla nimellä The Dating Game.

Aluksi ohjelmaa juonsi Markus Similä. Similän lyhyen juontopestin jälkeen ohjelmaa juonsi loppuun asti Kari Salmelainen. Viimeisenä kautena Salmelainen sai juontajaparikseen Jonna Kantolan.

Napakymppiä esitettiin vuosina 1985–1992 MTV:llä. MTV:llä ei vielä silloin ollut omaa kanavaa, vaan sen ohjelmia esitettiin Yleisradion kanavien ohjelmien välissä. Ohjelma näkyi joinakin kausina YLE TV1:ssä ja muina kausina TV2:ssa. Vuonna 1993 Napakymppi-ohjelma siirtyi MTV3-kanavalle, jota esitettiin sen vuoteen 2002 asti. Ohjelman kulta-aikana 1980-luvun lopulla katsojaluvut kohosivat jopa 2,7 miljoonaan ihmiseen ja sarjan suosiota tutkittin akateemisesti.

Katsojat täyttivät kaavakkeita, joissa kuvailivat omia ominaisuuksiaan ja kumppanilta toivomiaan ominaisuuksia. Sitten valittiin kuhunkin ohjelmaan pääkilpailijat, herra tai neiti X, ja tietokantaohjelma etsi osallistujien joukosta näille kolme parhaiten sopivaa kumppania, neidit tai herrat A, B ja C. Kyselemällä sokkona kilpailijan X piti valita matkakumppani ja riippuen siitä miten lähelle tietokoneen valintaa hän oli päätynyt, X ja valittu kumppani pääsivät matkalle joko kaukomaille, Eurooppaan tai kotimaahan. Ohjelmassa ehti vierailla yli 7000 kilpailijaa.

Kari Salmelaisen mukaan muutama valitsematta jäänyt kilpailija jopa riisti itseltään hengen. Yhteen saatettujen kilpailijoiden kanssakäyminenkään ei aina sujunut. Matkoilla ongelmia saattoivat aiheuttaa alkoholinkäyttö ja puutteellinen kielitaito.

Ohjelma nauhoitettiin jopa puoli vuotta etukäteen, mistä seurasi lapsuksia. Toukokuussa 1986 Salmelainen kehui kohdekaupungiksi arvottua Kiovaa "loistavaksi kaupungiksi", vaikka sen lähettyvillä oli edellisellä viikolla tapahtunut Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuus. Toisella kerralla Kari Salmelainen puhui Neuvostoliitosta, vaikka valtio oli tosielämässä jo lakannut olemasta.

(Wikipedia)

Tuolla TV-ohjelmalla ei ole tämän kätkön kanssa sen enempää tekemistä. Paremminkin sinun pitää saada napakymppi laajalla tikkataululla. Heittelet vain Checkeriin koordinaatteja ja päättelet missäpäin napakymppi on. Samalla selviää myös kätkön paikka. Tässä tarvitaan hieman tuuria, mutta enemmän taitoa ja tarkkuutta, että päästään päämäärään. Onnea yritykseen.

14.01.2012 8:08 Napakymppi osumaan tehty pieni lisäys, joka poistaa checkerin kuumien pisteiden tarkastelun pienen epämääräisyyden. Kokeilkaa tätä nyt uudestaan tarvittaessa.


26.02.2014
Purkin paikka muuttunut. Vanhaan purkin paikkaan korjaus N +0.019 ja E - 0.020.

05.11.2014
Purkin paikka muuttunut toisen kerran. Vanhaan edelliseen purkin paikkaan
korjaus N +0.005 ja E +0.016.

Uusi ratkaisu antaa oikean uuden purkin paikan.


10 yritystä / 10 minuutissa


free counters
-->


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

227 Logged Visits

Found it 204     Didn't find it 1     Write note 10     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.