Skip to Content

<

Church of Jämsä

A cache by juulimari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/05/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä peruskätkö esittelee Jämsän kirkon.

Kätkö sijaitsee kirkon läheisyydessä. Se on löydettävissä myös talvella. Laitathan purkin huolella paikoilleen siten kuin se oli, kiitos!

Jämsän nykyinen kirkko on järjestyksessä todennäköisesti viides. Se on vihitty käyttöön v. 1929.

Kirkon on suunnitellut arkkitehti Kauno S Kallio ja se on rakennettu tulipalossa v. 1925 tuhoutuneen kirkon paikalla ja muistuttaa paljon palanutta kirkkoa , joka olikin seurakuntalaisten nimenomainen toivomus.

Tulipalossa v. 1925 tuhoutui v. 1824 käyttöön vihitty Engelin suunnittelema puinen iso ristikirkko. Kirkon 100-vuotisjuhlia oli ehditty viettää vuotta aiemmin. Osa kirkon irtaimisto saatiin pelastettua palosta, mm. alttaritaulu ja ristiinnaulittua esittävä puinen veistos.

Alttaritaulu on taiteilija Berndt A. Godenhjelmin v. 1848 maalaama. Yläosa esittää Jeesuksen kirkastumista ja alaosa Herran pyhän ehtoollisen asettamista. Saarnatuolin puoleisella seinällä oleva ristiinnaulittua esittävä veistos on jostakin Keski-Euroopan maasta. Perimätiedon mukaan jämsäläiset sotilaat toivat sen tullessaan 30-vuotisesta sodasta ja lahjoittivat Jämsän kirkkoon.

Koristemaalaukset kirkkoon on maalannut taiteilija Urho Lehtinen. Kirkon ikkunoissa oleva koristeornamentti, tähkän ja ohdakkeen vaihtelu, kuvaa taistelevaa seurakuntaa ja ikkunan yläosa iankaikkista elämää.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,295 Logged Visits

Found it 1,256     Didn't find it 13     Write note 16     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 29 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.