Skip to content

<

Old Bushman's Path - The Final End

A cache by TWallius Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/22/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[FIN]Kätkön tarkoituksena on toimia vetoomuksena parempien kätköjen puolesta. Kätkön T/D arvoihin on lisättävä puoli tähteä jos etsit kätköä talvella.

Tämä on geolodju, joten ethän vie leimasinta.

[ENG]Sorry no English translation at this time! Maybe later.

This cache is letterbox hybrid, so do not take the letterbox stamper with you.

Lähdin eräänä päivänä etsimään erään kuuluisan eräkävijän viimeistä leposijaan. Olin kuullut kerrottavan, että hän lähti pakoon kehitystä joka pikku hiljaa turmeli hänen asuinseutuaan. Hän kaipasi rauhaa ja luonnon ääniä. Siksi hän tänne saapui, tietäen tämän olevan viimeinen paikka jonne hänen ikinä tarvitsee kulkea.

Saavuin paikkaan josta aiemmin lähti polku jota pitkin miehemme kulki. Nykyisin tämä reitti on puomilla suljettu ja joudunkin jättämään autoni tähän parkkiin ja jatkamaan matkaani pyörällä tai kävellen. Maasto näyttää sopivalle myös pyöräilyyn joten otan autoni perästä polkupyörän ja lähden matkaan.

Kuljen vanhaa reittiä pitkin 500m ja saavun kohtaan jossa tie haaraantuu. Jatkan matkaani "korpin" osoittamaan suuntaan. Korppi lähti lentämään suuntaan 135 astetta. Uskon, että tämä korppi on myös metsämiestämme joskus opastanut ja saattanut turvallisesti matkallaan eteenpäin.

Matkani aikana tie haaraantuu usein, mutta jatkan matkaani jokaisesta risteyksestä oikealle. Saavun kummulle jossa kasvoi aiemmin suuri honka metsä, nyt siitä ei ole enää kuin kannot jäljellä. Uusi metsä kasvaa varmasti takaisin, mutta se vie vuosikymmeniä ennen kuin se saavuttaa taas saman korkeutensa jossa se aiemmin oli.

Olen kulkenut pitkän matkaa "Korpin" osoittamaa tietä. Saavun kuitenkin kohtaan jossa minun on jatkettava matkaani yksin. En jatka matkaani enää samaan suuntaan, vaan käännyn tästä länteen "korpin" jatkaessa matkaansa etelään. Kiitos korpille joka opasti minut tänne asti. Minun pitäisi kulkea tästä kohdasta 800m saapuakseni paikkaan jossa joudun jättämään pyöräni ja kulkemaan loppumatkan jalan.

Tie on nyt suora pitkän matkaa. Suoran päässä tulee ensin käännös vasemmalle ja sitten heti perään oikealle. Tämän kerron siksi, että näin minullekkin kerrottiin kun tietä tänne kysyin. Nyt tiedän, että ainakin olen oikealle suunnalla. Matkani varrella ei mitään erityistä ole, vain metsää ja kiviä kummallakin puolella.

Saavun kummun päälle jossa on ruskeaan vanhaan lautaan kaiverrettu kyltti osoittamassa tietä oikeaan suuntaan. Täälläkin on kaivinkoneet kaivaneet maastoa tien molemmin puolin ja paikka näyttää jokseenkin karulle. Polku muuttuu sellaiseksi ettei siitä enää polkupyörällä voi kulkea. Tämä kohta voi olla vaikea huomata ja minulle kerrottiin, että jos saavun kohtaan jossa valkoinen kyltti osoittaa suuntaa vasemmalle ja siihen on kirjoitettu yhden kätköilijä nimimerkin nimi, tiedän kulkeneeni 90m ohi. Palaan siis oikeaan kohtaan ja katson tarkasti löydänkö puussa roikkuvaa kylttiä joka osoittaa polun suuntaa.

Päästäkseni perille minun on kuljettava kyltin kohdasta lähtevää mutkittelevaa polkua pitkin. Suunta ja etäisyys tieltä on 176m suuntaan 140.4astetta. Tässä oli ennen selvä polku jota pitkin pystyi kulkea. Nyt vuosien saatossa polusta on enää muisto jäljellä, mutta uskon, että se pian siihen taas muodostuu kun tästä paikasta muille kerron.

Tulen paikkaan jonne minun pitikin tulla, tiedän olevani perillä. Täällä on rauhallista ja voin aistia eräkävijän henkäyksen kulkevan selkäpiitäni pitkin. Mikä tuo on? Menen katsomaan tarkemmin. Uteliaisuuteni kasvaa ja minua jännittää. Kosketan sitä ja huomaan, että...

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.