Skip to Content

<

Etelä-Kymenlaakso: K=Kalliokosken lasitehdas

A cache by kimppikoo;hannavk;walnus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/13/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Monilla paikkakunnilla on oma alphabet -sarjansa, joka puuttui vielä eteläisestä Kymenlaaksosta. Päätimme siis tiiminä kokoilla oman aakkossarjan muiden kätköilijöiden iloksi ja päänvaivaksi. Koska rakensimme itse koko sarjan oman mielemme mukaan, tämä ei sisällä seuraavan kätkön tekemisen velvoitteita. Kaikki tämän sarjan kätköt ovat adoptoitavissa, eli jos jokin näistä kätköistä sattuu olemaan sopivasti omilla kulmillasi ja kulkureittiesi varrella, ilmoittele kätkön tekijöille.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

K = Kalliokosken lasitehtaan muistomerkki

Muistomerkki sijaitsee Pitkäkoskella. Miehikkälässä toimi lasitehdas vuosina 1861–1931. Tehtaan perusti silloinen lahjoitusmaanomistaja Apollon Alftan. Lasitehdas valmisti ikkunalasia, joka oli niin hyvälaatuista, että se sai useita palkintoja ulkomaita myöten.

Vaikka lasinpuhaltajat olivat saksalaisia ja ruotsalaisia, niin tehdas työllisti myös paikkakunnan väkeä erilaisissa kuljetus- ja lämmitystöissä sekä myös tehtaan maatilan töissä.

Muistomerkki pystytettiin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan ja Pitkäkosken kylätoimikunnan toimesta. Suunnittelutyöryhmässä oli molempien tahojen edustus. Koristevalu- ja metallityöt ovat Veikko Krouvin ja Pekka Seppälän käsialaa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

238 Logged Visits

Found it 233     Didn't find it 2     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.