Skip to Content

<

Etelä-Kymenlaakso: O=Opistonmäki

A cache by kimppikoo;hannavk;walnus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/13/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Monilla paikkakunnilla on oma alphabet -sarjansa, joka puuttui vielä eteläisestä Kymenlaaksosta. Päätimme siis tiiminä kokoilla oman aakkossarjan muiden kätköilijöiden iloksi ja päänvaivaksi. Koska rakensimme itse koko sarjan oman mielemme mukaan, tämä ei sisällä seuraavan kätkön tekemisen velvoitteita. Kaikki tämän sarjan kätköt ovat adoptoitavissa, eli jos jokin näistä kätköistä sattuu olemaan sopivasti omilla kulmillasi ja kulkureittiesi varrella, ilmoittele kätkön tekijöille.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

O = Opistonmäki

Pyterlahden Opistonmäki on tunnettu erityisesti Aino ja Reino maantiejuoksukilpailusta. Kyseessä on tapahtuma, jossa jaetaan myös maailmanmestaruuksia, mutta Aino- ja Reino-tossuhengen mukaisesti – pilke silmäkulmassa. Tapahtumassa taivalletaan Museotietä pitkin Aino- tai Reino-tossut jalassa kahden maitolaiturin välinen matka, 1440,4 metriä, omaan tahtiin. Maailmanmestaruuksia jaetaan yksilösarjoissa, joissa sarjat määräytyvät tossun ja sen koon mukaan. Kuntoilusarjassa liikutaan rauhallisemmalla ja rennommalla otteella ilman aikaa ja joukkuesarjassa liikutaan viiden hengen porukoissa. Juniori-ikäiset (koko alle 35) kirmaavat kisamatkansa Opistonmäen kisastadionin puistoalueella.

Virolahden Pyterlahden kylässä Reino-tossut ovat kuuluneet kyläkuvaan jo vuosikymmenten ajan, kun tossuissa on haettu postia kuin käyty kaupassakin. Reino-tossut ovatkin vakiinnuttaneet kylässä ”kansallisjalkineen” aseman. Myös kylätoiminnassa rento ja letkeä asenne ovat mukana: näin syntyikin idea tapahtumasta, kun kylän urheiluseuran, Kisa-osaston, puheenjohtaja Lasse Mäkinen pohti, voisiko Aino- ja Reino-tossuilla juosta. Vuonna 2007 järjestettiin ensimmäinen Aino ja Reino -maantiejuoksu, jolloin maailmanmestaruuksista oli kisaamassa noin 60 kuntoilijaa. Seuraavana vuonna kisat olivat saavuttaneet suuremman suosion ja osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 200.

Opistonmäellä ja Pasikonpohjassa sijaitsevat maitolaiturit ovat avoinna ohikulkijoille ympäri vuorokauden. Hyvällä tuurilla avoinna saattaa olla myös maitolaiturikahvila!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

487 Logged Visits

Found it 477     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.