Skip to content

This cache has been archived.

Mikkozzz: Kätkö ja ennen kaikkea sen kuvaus ovat olleet harrastajien riemuna 9 vuoden ajan. Ympäristön muuttumisen takia alkuperäinen idea ei enää kunnolla toimi ja purkin huoltotarvekin on melkoinen. Tulee toisia kätköjä, mutta tämän tarina on loppu. Kiitokset kävijöille ja tekijöille [^][8D]

More
<

Captain Obvious

Hidden : 09/16/2011
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Alkuperäinen idea: Jäppiset - Syyskuu 2011
Huolto: keupanen elokuu 2012 - kesäkuu 2013
Mikkozzz kesäkuu 2013 ->


Ilmeinen kätkö.
...........................................
An obvious cache.
Ei minkäänlaisia matkaajia, kiitos, jästivaara on liian suuri.
No travellers of any kind, please, the threat of muggles is too high.


........

Captain Obvious on geokätkö, jonka sijoittamisessa on pyritty selkeyteen. Valitettavan monille geokätköille on ominaista se, että niiden tarkka sijaintipaikka paljastuu kätkön etsijälle vasta etsinnän loppuvaiheessa, jos silloinkaan. Tämä harrastustoimintaa hankaloittava ominaisuus on tässä kätkössä pyritty minimoimaan, ja sen ilmeinen sijainti onkin silmämääräisesti havaittavissa jopa satojen metrien päästä!

Selkeän visuaalisen kontaktin varmistamiseksi tasoitimme kätkön ympärille halkaisijaltaan jopa 300 metrin suuruisen maa-alueen, josta poistimme rakennukset, tiet, puut, ihmiset, pullat ja muun kaupunkialueelle ominaisen, havaintojen tekoa vaikeuttavan infrastruktuurin. Itse kätkölaatikko on selkeästi Captain Obvious -logolla ja oranssiraitaisella huomioteipillä merkitty laatikko, ja se on kiinnittämällä liitetty kauas näkyvään, yli 20 metriä korkeaan valaistuun pylvääseen. Pulla on hyvää.

Vinkki: Pylväs, johon kätkö on kiinnitetty, on hämäyssyistä rakennettu täsmälleen samanlaiseksi kuin lähistöllä sijaitsevat urheilupuiston valaisinpylväät. Älä anna sen hämätä!

........

Ohjeet kätkön loggaamiseksi:

1. Hyvä tapa saapua alueelle on pyrkiä kävellen tai erilaisten kuljetusvälineiden avulla itäsuunnasta pullaa syöden kuvan 1 näkymään (kuva 1). Huom! Kuvan nuolet ja kirjaimet on lisätty jälkikäteen tietokoneavusteisten kuvankäsittelykeinojen avulla! Älä hämmenny jos et paikan päällä näe niitä!

2. Kävele jaloillasi kätköpylvään välittömään läheisyyteen kuvan 2 osoittamaan kohtaan (kuva 2), paikallista silmiesi edessä sijaitseva kätkölaatikko (kuva 3A), ja avaa siinä seisten kätkölaatikon kansi käsiesi avulla. (kuva 4)

3. Kirjoita kynän teräpäällä (kuva 5) kätköilynimimerkkisi kirjaimilla lokivihkoon, pitäen kynää kädessäsi.

Jos kätkön löytäminen ei kaikesta huolimatta onnistu, ota yhteyttä 24h/vrk palvelevaan on-site-tukipalveluumme, ja lähetämme välittömästi avuksesi henkilökohtaisen kätköluotsin (palvelun hinta 1200€/etsijä+ppm).

Toivotamme teille mukavaa, pullaisaa ja helppoa kätköilykokemusta!

Huom. kätkölle on suora näkyvyys hyvin laajalta alueelta, sekä kymmenien asuntojen ikkunoista. Joskus jopa jästit saattavat tiukasta vartioinnista huolimatta vahingossa harhautua kätköä varten pyhitetylle alueelle. Varmistu siis ettei kukaan näe, ennenkuin lähestyt kätköä!

..........................

ENG:
The problem with geocaching is that caches are often hidden. 'Captain Obvious' has been designed to address that particular problem.

We placed the cache so that it is obviously visible, and cleared the area around the cache, removing all buildings, trees, mountains and people, as well as other distractive elements often met in urban environment. That enables good visible contact hundreds of meters away.

You will notice that this kind of clarity and ease will promote the hobby of geocaching to a totally new level of comfort and fun!

Please, study carefully the pictures on this page to learn how the cache looks like, so you will have no problems logging it, and your geocaching experience will be pleasant and satisfying!

Captain Obvious drawing and logo (c) Rob O'Neil


Kuva 1. Kätköalue (rakennettu muinaisen intiaanien hautausmaan päälle).Kuva 2. Aseta jalkasi tähän siten, että ne koskettavat maata.Kuva 3a. Etsimäsi kätkö on tämän näköinen (kuva 3a). Katso vielä kuvia 3b, 3c ja 3d, ja paina tarkasti mieleen että kätkö ei ole minkään niissä esiintyvän esineen näköinen. Älä siis etsi kuvien 3b, 3c tai 3d näköisiä kätköjä!Kuva 3B. Kätkö ei ole tämän näköinen!Kuva 3C. Kätkö ei ole tämänkään näköinen!Kuva 3D. Kätkö ei myöskään ole tämän näköinen.Kuva 4. Huomioi, että kätkö on avattuna eri näköinen kuin kannen ollessa kiinni. Huom! Loggaus ei onnistu jos kantta ei avaa!Kuva 5. Kynän teräpään tunnistaa siitä, että se on eri puolella kynää kuin sen vastakkainen pää.
Oheiseen karttaan on pysäköinnin helpottamiseksi merkitty muutama mahdollinen pysäköintipaikka lähiseudulla. (Emme kuitenkaan suosittele Mäkelänkadun raitiotiekiskojen päällä sijaitsevaa pysäköintipaikkaa, koska raitiovaunujen torven tööttäily saattaa kuulemma häiritä lähiseudun asiakkaita).

****************************************************************************
****************************************************************************

Jäppiset kiittävät kaikkia äänestäneitä asiakkaitaan!

(Mutta ovat samalla tyrmistyneitä siitä, että joutuivat tyytymään parhaiden kätköntekijöiden äänestyksessä hopeatilaan! Tämäkö on kiitos kaikesta pullasta! Olemme jo aloittaneet asiakkaidemme siirron salaisen jäppispoliisin uudelleenäänestyskoulutusleireille. Kun oveenne koputetaan, ottakaa mukaan oma hammasharja ja villakerrasto ja sammuttakaa valot.)

****************************************************************************
****************************************************************************

----------------------------------------------------------
JÄPPISTEN TIEDOTEARKISTO
----------------------------------------------------------

…………………………………………………………………
Write note
29/09/2011

Ensimmäisen vuorokauden loggausten perusteella voimme todeta, että kätkön selkeystaso on tyydyttävä, mutta parannuskohteitakin löytyy. Pahoittelemme monien etsijöiden esiintuomia hankaluuksia kätkön löytämisessä ja tunnistamisessa, ja olemme kiitollisia jos tuotte esiin toiveitanne ja ehdotuksia, jolla löytäminen ja loggaaminen saataisiin jatkossa entistä helpommaksi ja mukavammaksi. Olemme jo harkinneet mm. kätkölaatikon suurentamista muutamalla kuutiometrillä, punaisen maton vetämistä kätkön luokse kaikilta tärkeimmiltä väyliltä, sekä helikopterista suunnattua valonheitintä osoittamaan tarkkaa paikkaa pimeän aikaan.

Ja LQ:lle, joka onnettomasti joutui loggaamaan DNF:n, ehdotamme että kerrot meille yksityisviestillä minkä näköisellä seudulla suunnilleen kävit etsiskelemässä. Jos kuvauksesta voi hyvällä tahdolla tunnistaa oikean kaupunginosan tai sen lähiseudun, saat erityisluvan kätkön loggaamiseen ilman lokikirjamerkintää.??

Edit: Jaahas, huomasimme että LQ oli sittenkin lopulta onnistunut! Onnea! Mutta jos jatkossa muilla tulee vastaavia DNF-tyyppisiä ongelmia, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä niin keksitään jokin paikkauskeino. Emme halua että kenellekään jää tästä kätköstä paha mieli.

……………………………………………………….
Owner Maintenance
30/09/2011

>[Tiedonanto #845-DF13-001b]**
Koska kynä-asiat ovat synnyttäneet käyttäjistössä vilkasta polemiikkia, määrittelimme jäppisneuvoston 30.9.2011 järjestetyssä ylimääräisessä kokouksessa virallisen kynäpolitiikan seuraavasti: Kätkön loggaaminen muilla kuin kätkön virallisella jäppiskynällä on teknisistä syistä johtuen päätetty sallia virallisesti online-loggauskelpoiseksi toimenpiteeksi - kuitenkin edellyttäen, että kuvan 5 (Kuva 5) ohjetta on soveltuvilta osin noudatettu kohtuulliseksi katsottavissa määrin myös muiden kynien ja piirtimien kyseessä ollessa.

Jäppisneuvoston plsta Iso-jäppinen.

……………………………………………………………
Owner Maintenance
23/10/2011

Viimeisimpien loggausten hälyttämänä jäppislauma kerääntyi toimenpiteisiin. Jäppiskirjapaino oy painatti pikavauhtia uuden painoksen lokikirjaa, ja Jäppiskuriirit oy:n valiojoukko kiikutti sen painotuoreena kätköön.

Näky kätkön ympärillä (oheinen kuva) järkytti syvästi laumaa: vihollisten ratsuväki oli lähes piirittänyt kätkön, ja jästejä harhaili alueella vapaina! Ryhdyimme välittömästi toimenpiteisiin poistaaksemme tunkeutujat paikalta, ja uskomme että huomisaamuun mennessä olemme saaneet alueen taas raivattua tyhjäksi.??Pahoittelemme alueen vartioinnin pettämistä ja mestaamme asiasta vastuussa olleet jäppiset aamunkoitteessa saunan takana.

.............................................
Owner Maintenance
13/11/2011

Jäppisten tiedoitusosaston kausitiedoite.

Pahoittelemme kovasti logeissakin esiintulleita puutteita kätkön valaistuksessa pimeän aikaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kentän laidalla päivystävien helikoptereiden piti valonheittimien avulla saattaa kätköilijät lyhintä reittiä oikeaan paikkaan. Valitettavasti akuutti likviditeettiongelma on toistaiseksi estänyt jäppisiä hankkimasta koptereihin bensiiniä ja pyyhkijänsulkia, estäen näin niiden toiminnan.

Kassakriisi puolestaan johtuu siitä, että Captain Obvious -kätkön tuotto on jäänyt selvästi odotettua pienemmäksi. Asiasta vastuussa olleet jäppiset pitävät siihen pääsyynä Kreikan talousongelmia. Heidät onkin nyt siirretty toisiin, saniteettihygieniaan liittyviin, tehtäviin, ja Captain Obvious Oy:n uudelle hallintoneuvostolle on annettu 17 minuuttia aikaa kehittää kätkölle uusi toimivampi ansaintalogiikka, jonka tulosten pitäisi näkyä taseessa viimeistään vuorokauden kolmannella kvartaalilla.

.............................................
Owner Maintenance
13/11/2011


Jäppisten tiedoitusosaston ylimääräinen tiedoitus

Koska kätkön maksulliseksi muuttaminen ei jäppisneuvoston mielestä ole järkevää ennenkuin kaikki kätköilijät on saatu koukutettua vakituisiksi kätkön käyttäjiksi, päätettiin kätkö toistaiseksi muuttaa mainosrahoitteiseksi.

Perinteisten banner-mainosten lisäksi neuvosto päätti myydä myös product placement -mainostilaa kätkökuvauksen yhteyteen. Kätkön asiakkaiden ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä mainonnan ehtojen mukaan product placement -mainonnan pitää olla yhteyteensä saumattomasti sopivaa ja taiteellisesta kokonaisuudesta erottumatonta.

Samat korkeat laatuvaatimukset pätevät myös bannereihin, kuten voitte havaita ensimmäisen asiakkaamme, Jäppis-konsernin leipomo-osaston, mainoksesta, jonka ovat toteuttaneet Mainos-Jäppiset Oy:n parhaat luovat voimat käyttäen viimeistä huutoa olevia värejä ja fontteja.

.............................................
Owner Maintenance
18/11/2011


Tarkastuspartiomme huomasikin jo aiemmin, että kätköstä puuttui kynä (aidot Captain Obvious -kynät ovat haluttua tavaraa keräilijöiden keskuudessa). Teetimme Jäppisten Mämmi ja Kynä Oy:ssä pikavauhtia uuden, mutta oranssi muovi oli lopussa joten kynästä tuli punainen. Toivottavasti ohjeista poikkeava väritys ei aiheuta sekaannuksia!

Vastauksia meiltä kysyttyihin kysymyksiin:
1) Pyörätuolissa istuttaessa jalat pidetään x ja z-akseleiden suhteen samalla tavoin, mutta y-akselin suhteen asemoidutaan siten, että maan sijasta jalat koskettavat pyörätuolin jalkatukia.

2) Hä??

3) Sori, olimme hitaita.
-----------------------------------------------------------

Additional Hints (Decrypt)

Xägxö ba Pncgnva Boivbhf -ybtbyyn inehfgrggh ynngvxxb xvvaavgrgglaä inynvfvaclyiääfrra!
..............
Gur pnpur vf n obk jvgu Pncgnva Boivbhf ybtb ba vg! Vg vf nggnpurq gb n cbyr!

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.