Skip to content

This cache has been archived.

Fem gömmer en skatt: Då var det dags att lägga ännu ett BiB-event till handlingarna. Cacharna ligger förstås kvar i skog och mark och väntar på fler besök. Efter en månad har de 48 burkarna en bit över 3000 found-loggar.

Stort tack för alla trevliga och uppskattande loggar så långt. Vi ses nog nästa år igen.

/lillfiluren, Mildas Vänner, PappaD, team@ och tomashu.

More
<

Back in Business 2012

Hidden : Saturday, 21 April 2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Välkomna till
"Back in Business 2012"


Efter förra årets succé med Back in Business 2011 och cachopol-cacharna där en bra bit över 100 geocachare träffades och hade trevligt en dag (c:a 1000 loggar första dygnet och över 10000 loggar på 300 dagar av drygt 2000 olika geocachare) är det nu dags att ladda batterierna, damma av GPSen och boka in den 21 april i kalendern för en uppföljare som vi hoppas skall falla alla i smaken.

I år tänkte vi starta eventet ute på Djurgården och avsluta med grillning inte långt från Kaknästornet. För att vi skall ha något att prata om medan vi grillar tänkte vi också släppa ett antal geocachar så att ni som legat i dvala över vintern kan skaffa er lite fräscha upplevelser att diskutera med vänner och bekanta. Cacherna kommer finnas utspridda både på själva djurgårdsön och i skogarna runt Kaknästornet. Vi hoppas att det skall finnas något åt alla med traditionals, enklare mysteries, några multicachar, WhereIGo-cachar och eventuellt nån letterbox. Vem vet, det kanske kommer några cachar som med fördel loggas frammåt kvällningen?

Årets event-stab består av lillfiluren, tomashu, team@, MildasVänner och nytillskottet PappaD. Tillsammans heter vi helt enkelt “Fem gömmer en skatt”. Mer ledtrådar än så lämnar vi inte till årets tema.

Transport

Kommunalt: Från Sergelstorg (hållplats mittemot Åhlens) tar man buss 69 mot Blockhusudden. Stig av vid Thielska galleriet. Bussen går ungefär var 20 minut och resan tar c:a 18 minuter.

Cykel: Ypperligt val av färdmedel och förmodligen en bra tillgång om man vill ta sig till de mer avlägsna cacharna uppe runt Kaknästornet. Ställ in GPSen på eventkoordinaterna och följ instruktionerna.

Bil: Det finns en stor (avgiftsbelagd) parkering vid eventet. Tänk på att man inte kan köra via Skansen utan måste köra in på Djurgården norrifrån, vid Djurgårdsbrunnsbron.

Laddning av GPSer

Vi kommer att försöka så gott vi kan att hjälpa till att ladda era GPSer med cache-data. Vis av erfarenhet från förra året tar vi till lite extra tid för det på morgonen, och kommer förmodligen att ha fler datorer att ladda ifrån. Om du har en GPS som inte har en vanlig miniUSB-kontakt är det säkrast att du kommer tidigt och tar med egen sladd. Vi kommer även att distribuera nödvändig information på papper för dom som vill.

Schema

09.00 Arrangörer på plats, möjlighet att ladda GPSer
10.00 Cacherna släpps
16.00 Grillarna tänds (se additional waypoint) och vi samlas för att umgås och prata om dagens händelser.

Att tänka på:

  • Ta med egen grillmat. Vi fixar kol, ketchup och senap.
  • Om det kommer en annan cachare medan du står med cachen i handen, glöm inte att visa/förklara exakt var och hur den skall återplaceras innan du lämnar platsen.
  • Glöm inte att ta med penna.
  • Eventloggbok kommer finnas med både på morgonen och eftermiddagen.
  • All TB-verksamhet sköter vi vid återsamlingen på eftermiddagen. Det kommer inte finnas något TB-bord på morgonen.
  • I din anmälan, skriv gärna hur många ni tror att ni kommer vara i sällskapet (så vi vet om vi måste försöka skaffa mer grillkapacitet).
  • Det finns gratis wherigo-spelare till både android, iPhone och symbianbaserade telefoner (kolla på respektive app-marknad), Garmin Oregon har en inbyggd spelare.
  • För att kunna logga en WhereIGo på wherigo.com så måste man ha laddat ner filen själv från sitt eget konto. Vi kommer ha med filer, men med dom kan man bara logga själva cachen, inte på wherigo.com.
  • Ta gärna med matsäck till lunch, det är glest mellan resturangerna i området.

Väl mött önskar lillfiluren, MildasVänner, PappaD, team@ och tomashu

Additional Hints (No hints available.)