Skip to Content

<

Rauvolanlahti Kaarina

A cache by atomi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/09/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rauvolanlahden luontopolut.

Rauvolanlahti sekä Vaarniemen alue tarjoavat monenlaista aktiviteettia luonnossa viihtyville ihmisille. Rauvolanlahdella on lintutorni sekä kaksi erillistä lavaa joista voi varsinkin keväällä tähystellä muuttavia lintuja. Sen lisäksi paikalla näkee päivittäin kana– ja varpushaukkoja, jotka pesivät Vaarniemen alueella. Paikan erikoisuutena on pidetty luhtakanaa, joka on talvehtinut useana vuonna puhdistamon altailla. Nyt kun puhdistamon toiminta on lakkautettu, onkin epäselvää miten kyseinen laji enää selviää talvien yli alueella. Lintutornilta lähtevät pitkospuut mahdollistavat kulkemisen kätevästi myös Haritun puolelle, joten alue kerääkin ihmisiä niin Kaarinan kuin Turunkin kaupungin puolelta. Alueeseen tutustumalla saakin muokattua itselleen sopivan pituisen ja tarkoituksen mukaisen retkeilyreitin.

Itse Vaarniemi taas on todella upea tammilehto, jonka ikivanhat puut tarjoavat ihmeteltävää niin nuorille kuin vanhemmillekin kulkijoille. Lintutornilta pääsee polkua pitkin lehdon läpi aina vaarniemenkallion luontopolulle asti. Tammilehdon mäen päällä on talvisin myös lintujen ruokintapaikka, jossa lintujen puuhia voi seurata ilman kiikareitakin. Paikka onkin ihanteellinen vaikka viedä nuorempia tutustumaan eri lintulajeihin. Lehdon vanhat tammet koloineen ovat myös pöllöjen suosiossa, joten lopputalvesta voi käydä kuuntelemassa esim. lehtopöllöjen huhuilua.

Tammilehdolta pääsee suoraan tielle joka johtaa Alppilan pellon vierestä Vaarniemenkallion luontopolulle. Pellot ovat hanhien suosiossa ja monesti niitä näkeekin levähtämässä tai ruokailemassa pellolla. Tien toisella puolella taas on laidun, jossa on ollut kolme lehmää vapaasti kulkemassa ja ruokailemassa.

Itse Vaarniemenkalliolla on sitten näkötorni, josta on mahtavat näkymät Turun ja Papinsaaren puolelle. Myös sieltä voi ”bongata” muuttavia tai paikallisia lintuja, mutta enemmän näköala kiinnittää siellä kävijän huomion. Tornin läheisyydessä on myös laavu, joka sijaitsee hienolla paikalla kumpuilevan kallion piilossa ja kalliolla on muutenkin levähdyspaikkoja joihin voi pysähtyä vaikka nauttimaan eväitä ja keväisestä auringosta. Halutessaan ei ole pakko kiertää koko luontopolkua, vaan aivan paikoitusalueen läheisyydestä pääsee suoraan laavulle tai tornille, mutta reitin ollessa sen verran lyhyt (n.1,8km), kannattaa sekin kiertää ainakin kerran, sillä pellon puoleinen reuna ja itse kallion päällinen tarjoaa kaikenlaista katseltavaa.

Varsinaiset parkkipaikat sijaitsevat vanhan puhdistamon sekä Turun Suunnistajien majan alueilla, joskin tie tuonne majalle on sen verran kapea, ettei vastaan tulevaa autoa pysty ohittamaan kovinkaan helpolla, joten suositeltavaa on jättää auto puhdistamon pysäköintialueelle. Tosin tarpeen vaatiessa voi auton ajaa myös perille asti ja arkisin ei alueella ole ihan niin kovaa painetta ihmismäärien suhteen.Ajo-ohje :

Helpoiten ensimmäistä kertaa löytää paikalle 110-tieltä, ajamalla Piispanristin Prisman ja Tarjoustalon välistä aina niin pitkälle että tulee t-risteykseen Pyhän Katariinan tielle. Siitä käännytään vasemmalle ja melkein heti oikealle, Rauvolantielle. Tienhaarassa on monta kylttiä, joissa lukee esim. Rauvolan päiväkoti ja Rantakulman VPK. Tietä seuraamalla löytää helposti paikoitusalueille.

Lähde:Kaarinan kaupunki /Kaarina24.fi/luontokohteita.

Ota kynä mukaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

796 Logged Visits

Found it 716     Didn't find it 55     Write note 10     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.