Skip to content

This cache has been archived.

Einarsson: Det har hänt en del på platsen här, nu senast en brand i en industrilokal och inte bara cachen är mugglad utan även intilliggande företag så vi bestämmer oss för att arkivera den här och öppna upp för att någon annan hittar på en kul cache här! Tack för alla fina loggar och besök vid vår cache!

/Familjen Einarsson

More
<

Bland drakar och trollsländor

A cache by Einarsson Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/20/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cachen är placerad i närheten av en av Falkenbergs dagvattendammar, Lyckebäcksdammen.

Här kan du hitta flera olika arter av trollsländor och den nattaktiva mindre vattensalamandern som under parningen i mars-maj får en eldröd buk och en ryggkam.

Här finns också gott om gräsmattor att springa på så varför inte ha en liten picnic? På vintern tar du givetvis med dig en pulka! Några hundra meter härifrån utmed Bermansgatan finns en fin lekplats.Falkenberg har ett flera dagvattendammar som har anlagts av bland annat följande skäl:
* Som fällor för föroreningar och näringsämnen
* För att våtmarksberoende djur och växter ska få nånstans att leva
* För att öka medvetenheten om att inte släppa ut föroreningar i dagvattnet (t.ex. inte tvätta bilen på garageuppfarten)
* För att ge naturupplevelser och variation i närmiljön för barn och vuxna

Lyckebäcksdammen anlades 1995. Ytan är 2000 m2 och vattendjupet cirka en meter. Här finns förutom trollsländor och den mindre salamandern många andra djur att upptäcka! I dammen lever fisk och på stenen sitter ofta en eller flera fåglar, dammen är full av olika vattenlevande småkryp! Och besöker du cachen i april har du chans att få lyssna på en grod-konsert då dammen har väldigt mycket grodor. Intill dammen finns också en tennisbana och en liten kulle som på vintern används som pulkbacke! Välkommen till ett av Västra Gärdets smultronställen!

Cachen innehåller från början penna och loggbok, några bytessaker, en TB kallad "The Ruler of Egypt" och ett FTF-pris till första vuxen och ett FTF-pris till första barn :D Var snäll och göm cachen väl då många barn rör sig i området.

Vi uppskattar om du vill dela med dig av ditt "äventyr" vid lyckebäcksdammen så skriv gärna en rad när du skriver din logg och berätta om du fick se några sländor eller några drakar!

PS Cachens placering är vald med tanke på alla mugglarbarn som leker här, inte för att nödvändigtvis visa den finaste delen av området ;) DS

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.