Skip to content

De 7 dwergen Multi-cache

Hidden : 11/05/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Dit is een 7km lange wandeling over soms smalle paadjes door het natuurgebied De Luysen. Het kan er na regenval modderig zijn. Honden zijn niet toegelaten in het hart van het natuurgebied.

Deze cache is beschikbaar tussen zonsopgang en zonsondergang. Hou hier aub. rekening mee.

U zal tussen de 3 a 4 uur onderweg zijn.

BLIJF AUB OP DE PADEN  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alles ligt op ,of rond de paden behalve wp3 ,die ligt iets verder.
We zitten hier in een natuurgebied en de natuurbeheerders staan erop dat iedereen zich aan de regels houdt en nergens overheen of onderdoor kruipt.

 

HEB RESPECT VOOR DE NATUUR EN DE BEHEERDERS DIE HET HIER MOOI WILLEN HOUDEN. ZIJ BESLISSEN OVER DE TOEKOMST VAN DEZE CACHE !!!!


Parkeercoördinaten: N 51° 10.618 E5° 39.608

Dank aan Ben235 voor het archiveren van zijn cache en aan Pruts en Duts voor het proeflopen.

Neem je picknick mee want tussen WP6 en WP7 zijn er bankjes bij de molen.

Op zondag is Het Mariahof open tussen 14u en 17u voor eventueel een koffie na het cachen.

Opgepast voor muggels

Mee te nemen:

-
Anti-muggen spul (als de muggen er zijn)
- 2 AA batterijen
- een halve liter water
- eventueel een verrekijker voor de natuur te bekijken
- Prikstok
- Goede oren en ogen of camera
- Spiegeltje of smartphone
- Onderstaand verhaal

Spiegeltje,spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land? Iedereen kent wel het verhaal van Sneeuwwitje. Haar stiefmoeder wil haar vermoorden omdat zij de mooiste van het land wil zijn, de jager laat haar leven, ze komt bij 7 dwergen terecht, wordt gevonden door haar stiefmoeder, die haar uiteindelijk in een giftige appel laat bijten. Ze sterft, komt terug tot leven door een kus van de prins en ze leven nog en gelukkig…
MAAR… wat is het verhaal van de dwergen?
Hoe hebben ze elkaar ontmoet, waarom leven ze met 7 in één huisje, wat denken zij echt van sneeuwwitje en vooral… Hoe vergaat het hen nu, zoveel jaren later?


Dag 1 van ‘Expeditie
Robinson’, 6 dwergen komen aan op het Reuzeneiland. Ze kennen elkaar niet en hebben, buiten het feit dat ze allemaal dwerg zijn, niets met elkaar gemeen. Toch zullen ze de komende 30 dagen met elkaar moeten overeenkomen, om zo de opdrachten en de gevaren van het Reuzeneiland te overwinnen. Doc, Giechel, Stoetel, Bloosje, Grumpie en Dommel maken kennis met elkaar en vinden al snel hun eerste opdracht: ‘Welkom op het Reuzeneiland, het eiland waar alles 3x zo groot is dan jullie. Jullie zijn met 6 hier aangekomen, maar om enkele van de volgende opdrachten te voltooien, zullen jullie met 7 moeten zijn. In het zuidoost gedeelte van dit eiland vinden jullie nog een deelnemer. Ga hem zoeken, als jullie dit eiland willen overleven!!!’ De 6 dwergen gaan op pad. In de verte horen ze iemand voortdurend niezen. En ja hoor, daar in de boom zien ze Niezel. Maar waarom zit hij in de boom? Ze wandelen wat dichterbij om te kijken wat er aan de hand is en zien dat er onderaan de boom zich een slang verborgen houdt. Wie durft het aan om deze te nemen? (WP1)
 (N 51° 10.548  E 005° 39.722)


Nu de slang weg is, kan Niezel uit de boom komen en kunnen ze snel kennis maken en uitleggen wat hun eerste opdracht inhoudt voor ze verder gaan zoeken. Ze doorkruisen o.a. prikkeldraden bij de opening van de weide.(WP2)

 

Dit ging allemaal wel heel vlot. Misschien iets te vlot??? De makers van het programma besluiten om over te gaan tot een dopingtest, zodat alle opdrachten eerlijk worden gespeeld. Deze zal doorgaan aan de boom.(WP3,prikstok)(prikken.niet woelen!!!).

Iedere dwerg moet in een testbuisje plassen. Giechel heeft net een hele fles water gedronken en plast dan ook het meest, namelijk 42 ml. Dan volgt Doc met 32 ml, Bloosje met 30ml en Niezel met 27 ml. Stoetel en Dommel zijn niet zo een grote drinkers, dus zij plassen minder, respectievelijk 15 en 18 ml. Grumpie kan niet zo goed plassen met al die ogen op hem gericht, hij plast dus maar 7 ml. (Let op de volgorde van de cijfers)Nadat alle dwergen clean zijn bevonden, wandelen ze terug naar hun kampplaats. Daar trachten ze zo goed en zo kwaad mogelijk wat beschutting ineen te knutselen, zodat ze hun eerste nacht veilig kunnen doorbrengen. De derde dag is Bloosje al vroeg wakker en vindt dan ook als eerste, na een serieuze klimtocht, de volgende opdracht bij het VVV(GR)-punt(Verzamelpunt Voor Verloren Gelopen Reuzen)(WP4)
 

'Ga op zoek naar een ondergrondse koker waar jullie eten in vinden (knoflook, sla, een tomaat, peper, champignon, wortels, een porei, nog een tomaat en nog een champignon) voor de komende dagen. Wees er zuinig mee!!’(WP5 prikstok)

De dagen passeren, de buiken grommelen al wat meer, de geurhinder (van het zweten) wordt erger en erger, de opdrachten (paddelstoelenwerpen, bamboestokspringen, zwemmen met een haai, …) worden moeilijker en moeilijker, maar de 7 dwergen doen hun best en weten zo het Reuzeneiland te overwinnen. Op de voorlaatste dag beslissen ze een schat te begraven met herinneringen, voor als ze ooit terug zouden komen naar het eiland.

 

Dag 30. De 7 dwergen zijn ondertussen de dikste vrienden geworden. Ze zijn zo op elkaar ingesteld geraakt, dat ze niet meer zonder elkaar kunnen. Maar eens thuisgekomen, gaan ze toch elk terug hun eigen weg, ze proberen elk opnieuw hun eigen leven terug op te pikken. Tot ze beseffen dat ze elkaar niet meer kunnen missen. Ze komen terug samen en beslissen om samen een huisje te kopen. Na een tijdje zoeken vinden ze het ideale huisje met een slaapkamer groot genoeg voor 7 bedden, een badkamer groot genoeg voor 7 wasbakken, een woonkamer groot genoeg voor een tafel met 7 stoelen, … Maar er is wel een klein probleempje. Een vogel heeft de sleutel gepikt en die ligt nu in de boom. Hoe gaan ze daar aan geraken? Niemand van de 7 dwergen is zó een goede klimmer. Ligt er nergens een lange ALUMINIUM stok? Niezel herinnert zich dat hij er eentje in de wijnkelder gezien had.(WP6,prikstok)(Gelieve het plaatje terug te plaatsen mbv de stok!!!)

 

 

Ja! De sleutel is gevallen. De dwergen gaan naar binnen, beginnen samen alles te poetsen, zetten de ikea-meubels in elkaar, maken een heerlijke maaltijd klaar, om zo ’s avonds voldaan en gelukkig in hun eigen bedje in slaap te vallen. Jaren gaan voorbij, de dwergen hebben ondertussen werk gevonden in de nabij gelegen mijn en zijn gelukkiger dan ooit. Tot er op een dag iets raars gebeurt. Iemand heeft in hun huisje ingebroken! Met een bang hartje gaan ze naar binnen, om te ontdekken dat er iemand aan hun spullen heeft gezeten. In hun slaapkamer vinden ze een meisje. Ze maken haar wakker en vragen wat ze in hun bedjes doet. Sneeuwwitje doet hen het hele verhaal, van haar stiefmoeder die haar wilde laten vermoorden en van de jager die haar liet gaan. Overgoten met droefheid beslissen de 7 dwergen om haar te helpen. Sneeuwwitje mag bij hen logeren, als ze in ruil daarvoor helpt met het huishouden. Dit doen de dwergen immers niet graag (het blijven mannen). Sneeuwwitje vindt al snel haar draai in het kleine huisje.ze maakt de bedden op, zorgt voor eten, stofzuigt en poetst. Maar sneeuwwitje is beetje groot en stoot gegereld wel eens iets om. Toen ze aan het afstoffen was had ze een fotokader van Dommel die aan het vissen was omgestoten. Die viel op de grond in stukken. Kan jij haar helpen deze terug in elkaar te zetten voor de dwergen thuis komen?  (WP7, prikstok) (Hendel om te openen zit in het midden) (niet te dicht bij het water puzzelen aub. zodat alle stukken bij het WP blijven)

 

 

Ook de dwergen zijn redelijk tevreden… Ze stofzuigt wel niet zo goed als ze zouden willen, onder de bedden wordt bijvoorbeeld niet gestofzuigd. Ze kookt niet zo lekker dan als dat ze gewoon zijn, er zitten nog kreukels in hun kleren, … Maar ze moeten het niet zelf doen, dus ze nemen er vrede mee. Een maand later komen de dwergen terug van het werk en zien voor hun huisje Sneeuwwitje op de grond liggen. Een riem is zo strak om haar middel gebonden, dat ze geen adem meer krijgt. Snel maken de dwergen de riem los, waardoor Sneeuwwitje terug adem kan halen. Ze legt uit wat er gebeurt is: een oude koopvrouw wilde haar een riem verkopen en trok deze zo hard aan, dat ze geen lucht meer kreeg. De dwergen hebben al snel door dat dit de boze stiefmoeder was en waarschuwen Sneeuwwitje. Ze moet aan de dwergen beloven dat ze nooit nog iemand binnen zou laten. Een paar dagen later zien ze ’s avonds dat Sneeuwwitje weer levenloos voor hun huisje ligt. In alle paniek bellen ze snel de 150 voor een ambulance. In de verte hoort Stoetel vogeltjes fluiten. (WP8)

 

 

Hij volgt het geluid dat hem uiteindelijk leidt naar het water, waar hij een kam vindt, een vergiftigde kam. (WP9)

 

 

Snel loopt hij terug naar Sneeuwwitje. Net op tijd, de ambulanciers kunnen Sneeuwwitje nog net op tijd het tegengif geven. Weer legt Sneeuwwitje uit wat er gebeurt is en weer waarschuwen de dwergen haar. ’s Avonds in hun bedjes praten de dwergen nog na over de gebeurtenissen van de voorbije dagen. Ze vragen zich af hoe iemand zo stom kan zijn om twee keer in zo een valstrik te trappen. Maar Sneeuwwitje zal nu wel haar lesje hebben geleerd en ze gaan rustig slapen. Een week passeert, alles verloopt rustig, TOT… ze  Sneeuwwitje weer voor hun huisje vonden met een vergiftigde appel naast haar. Doc belt nog maar eens de ambulance maar die hadden juist middagpauze waardoor de dwergen zelf het kokertje met tegengif moesten gaan halen bij de ambulanciers. (WP10) (niet achterin of erin zoeken) (Wegens werkzaamheden is dit punt even buiten dienst en krijg je cadeau van ons) trek van de noord-coordinaten van dit punt 82 meter af en tel bij de oost-coordinaten 155 meter bij )

 

 

Nadat ze de koker tegengif gekregen hadden liepen ze snel terug naar Sneeuwwitje, maar zijn te laat. Het tegengif werkt niet meer. De 7 dwergen barsten in tranen uit, ze zijn hun poetsvrouw, hun kokkin en tuinvrouw in één klap kwijt. Nu moeten ze dat ’s avonds, na het harde werk in de mijn, weer allemaal zelf gaan doen. Omdat Sneeuwwitje toch wel altijd goed voor hen gezorgd heeft, besluiten ze haar een mooie begrafenis te geven. Ze leggen haar in een glazen kist bij de poort, zodat iedereen, inclusief de herten, vogels, … nog kan genieten van haar schoonheid. Maanden passeren en Sneeuwwitje wordt maar niet wakker. Tot er op een dag een prins op het witte paard voorbij komt en Sneeuwwitje ziet liggen. (WP11)

 

 

De dwergen zien hoe hij haar kust en hoe Sneeuwwitje wakker wordt. Dat ze daar niet eerder aan hebben gedacht!! De prins neemt haar mee op het paard en ze rijden de horizon tegemoet. Zo geschiedde, staan de 7 dwergen er weer helemaal alleen voor. Ze hebben genoten van de maanden dat Sneeuwwitje bij hen was, maar nu moeten ze hun oude leventje opnieuw opnemen. Dagen, maanden en jaren gaan voorbij. De dwergen leren elk een dwergvrouwtje kennen, trouwen, krijgen kinderen, … Tot ze op een dag elk een brief in hun brievenbus krijgen voor de reünie van Expeditie Robinson. Ze beslissen allemaal om op de uitnodiging in te gaan. Daar staan ze dan, zoveel jaren later, op het Reuzeneiland, waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Ze beslissen om de schat, die ze toen hebben verstopt, op te zoeken. Om de weg terug te vinden hadden ze enkele aanwijzingen verstopt. Bij de eerste aanwijzing zien ze dat de 2 kleine boompjes van toen, 2 grote, in elkaar gegroeide bomen zijn geworden. En ja hoor, daar is de eerste aanwijzing. (WP12) ( Hier vindt je ook de code van de eindcache )

 

 

Op naar de volgende. Die hadden ze ergens bij de oversteekplaats verstopt. (WP13)

 

 

Uiteindelijk komen ze bij de schat. (WP14) ( Code is te vinden bij WP12 )

 

 

Ze halen nog even wat herinneringen op, voor ze terug naar huis gaan, een appartementsblok met 7 appartementen.

Als u echt niet meer verder geraakt kan u me wel even bellen of  "Whats-appen"
0498 73 10 99

 

Als u de cache succesvol heeft voldaan mag u met deze code een banner plaatsen.

<a href="http://coord.info/GC3773J"><img src="http://img.geocaching.com/cache/log/large/fe58d495-234c-4ddd-9327-3ed88bcf80ee.jpg" width="280" height="180" border="0"  /></a>

 

 

 

 

 

 

 

Additional Hints (Decrypt)

JC2: ubrxcnny cevxxryqennq Jc5: qvpug ovw gbhjgwr JC9: ebbfgre JC10: EYXZ JC13: obiratebaqf

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)