Skip to Content

<

Luistelijain Kuningas

A cache by Torkkeli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/12/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Jackson Haines oli yhdysvaltalainen balettitanssija ja taitoluistelija, jota yleisesti pidetään nykyaikaisen taitoluistelun isänä, sillä juuri hän keksi yhdistää luisteluesityksiin musiikin.

New Yorkissa vuonna 1839 syntynyt Jackson Haines oli monen toimen mies. Hän oli taitava tanssija ja miekkailija ja toimi myös ratsastuksen opettajana. Yli kaiken oli kuitenkin luistelu, joka täytti Hainesin koko elämän. Hän luisteli sekä jäällä että rullilla ja kehitti molempiin oman luistinmallinsa. Hainesilla oli ensimmäisenä luistin, jossa terä oli kiinni kengässä. Terän kaarevuus mahdollisti kaariluistelun. Hainesin rullaluistimet ovat Kokkolassa K.H. Renlundin museossa.

Yhdysvaltain luistelumestaruuden Haines voitti vuosina 1863 ja 1864, ja hänet julistettiin Amerikan luistelukuninkaaksi. Amerikka kävi hänelle liian pieneksi jolloin hän jätti vaimonsa Alman ja kolme pientä lastaan ja lähti Eurooppaan.

Haines oli kiertueella tauotta 11 vuotta. Hän kiersi kaikki Euroopan metropolit Lontoosta Konstantinopoliin. Intohimo leimasi Jackson Hainesin elämää. Suomessa Haines vieraili viidesti. Vuonna 1875 hän lyöttäytyi ruotsalaiseen kiertävään teatteriseurueeseen ja esiintyi Hämeenlinnassa, Turussa, Porissa ja Vaasassa, josta matkaa jatkettiin Kokkolaan.

Vaikka oli toukokuu, seurueen yllätti lumimyrsky. Haines sairastui keuhkokuumeeseen, johon hän kuoli juhannusaattona 23. kesäkuuta 1875 kultaseppä Lindforsin ullakkokamarissa Kokkolassa.

Aloituskoordinaatit tuovat sinut Jackson Hainesin vaatimattomalle haudalle. Hautausmaalla ei ole suotavaa liikkua öisin.

Briefly in English
Jackson Haines (1840–1875) was an American ballet dancer and figure skater who is regarded as the father of modern figure skating. Haines died in Kokkola, Finland in 1875.

Hautakiven edessä maassa on muistokivi, jossa on tekstiä kolmella rivillä. Laske tekstistä kirjainten lukumäärät.

[ENG]:In front of the gravestone is a memorial stone in the ground with three text lines. Calculate the number of letters in the text.

A=E+F kirjaimet

B=M-kirjaimet + 6

C=N-kirjaimet

D=B-kirjaimet

E=R-kirjaimet

F=Ä-kirjaimet

N 63 49.ABC

E23 06.DEF

Olen jättänyt haudalle pienen lyhdyn. Mikäli haluat, voit jättää lyhtyyn palamaan pienen kynttilän Luistelijain kuninkaan muistolle! Itse kätkö on talvilöydettävä, mutta maassa oleva muistokivi peittyy talvella lumeen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

273 Logged Visits

Found it 265     Didn't find it 2     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.