Skip to Content

<

Sissipäällikkö Olli Tiainen

A cache by pelleri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/11/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Olli Tiainen (1770–1833) oli Suomen sodan (1808–1809) maineikas sissipäällikkö ja rajakapteeni. Hän oli alkujaan nurmekselainen talonpoika, syntynyt nykyisen Rautavaaran Tiilikkajärven Tiilikanaution torpassa. Suomen sodan syttyessä valitsivat Nurmeksen ja Pielisjärven seudun talonpoikaississit hänet johtajakseen. Sissijoukkonsa avulla hän esti venäläisiä katkaisemasta Sandelsin ja Savon prikaatin peräytymistä Ouluun. Tiaisen sissijoukko aiheutti muutenkin runsaasti vastoinkäymisiä ja hankaluuksia Pohjois-Karjalaan tunkeutuneelle viholliselle.

Maineikkain osoitus Tiaisen oveluudesta oli se, kun sissit Ahvenisen salmella naamioituivat ammattisotilaiksi tuohesta muotoilluilla hattupannoilla, kokardeilla ja olkanauhoilla. Aikana, jolloin tiedustelu oli vielä ratsujoukkojen varassa, saattoi moisella tempulla olla ratkaiseva merkitys vihollisen harhauttamisessa.

Hänen muistomerkkinsä on pystytetty Nurmekseen (1870) ja Joensuuhun (Bertel Jung, 1932). Joensuussa muistomerkki sijaitsee Tiaiselle nimetyssä Tiaisenpuistossa Tiaisenkadun ja Tikkamäentien kulmauksessa.
Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on nimennyt yhden hirsirakenteisen kokoontumis- ja juhlatilan Liperin Ylämyllyllä Olli Tiaisen majaksi.

Kätköpaikalla on myöskin toinen, sinänsä ehkäpä hieman turhakin tarina. Ajoin paikan ohi nimittäin juuri 11.11.11 kello 11.11
Siitä se ajatus sitten lähti...

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

385 Logged Visits

Found it 370     Didn't find it 4     Write note 3     Needs Archived 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.