Skip to Content

<

Hotelli Otava

A cache by aleksi&juha Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/19/2011
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Hotelli Otavan esittelevä kätkö.

PALAUTTAESSASI PURKIN ÄLÄ LAITA KOVIN SYVÄLLE...HELPOMPI SEURAAVAN SE SITTEN OTTAA :) :)

SUOMALAINEN TEATTERI ALOITTI PORISSA.
Hotelli Otava perustettiin vuonna 1853 eli heti edellisenä vuonna riehuneen kaupungin suurpalon jälkeen. Kaupungin arkkitehti Carl Johan von Heidekenin suunnittelema kaksikerroksinen rakennus valmistui 1857. Majoitushuoneiden lisäksi hotellin toisessa kerroksessa oli kaupunkilaisten kaipaama juhlatila, joka toimi myös teatterina vuosina 1859-1882. Otavassa tehtiin teatterihistoriaa 13.lokakuuta 1872, kun maan suomenkielinen teatteri, sittemmin Suomen Kansallisteatteri, piti siellä ensmmäisen julkisen esityksensä. Otavassa vieraili myös muita suomalaisia ja ulkomaalaisia teatteriryhmiä ja paikallisia harrastajaryhmiä.

SUOMEN VANHIN URHEILUSEURA.
Hotelli Otavan tiloissa on perustettu 26.1.1856 Segelföreningen i Björneborg lyhenteeltään BSF, on porissa toimiva purjehdusseura. Edelleen hyvin aktiivisesti toimiva lähes 550 jäsenen seura on Suomen urheiluseuroista vanhin.

1800-luvun lopulla vauhdilla kasvavan kaupungin hotelliksi Otava alkoi olla pieni ja vaatimaton. Hotellin silloinen omistaja J.F. Lojander rakennutti taloon kolmannen kerroksen vuonna 1891. Muutoksen suunnitteli arkkitehti J.E. Stenberg. Myös toinen kerros otettiin majoituskäyttöön. Hotellin korottamisen yhteydessä ehostettiin myös hotellin viereinen, vuonna 1855 valmistunut ravintolarakennus.

Otavassa vietettiin vilkasta seuraelämää, mutta se palveli myös liike-elämää. Kauppamatkustajat ja edustajat kävivät, aina ulkomaita myöten, esittelemässä tuotteitaan. Lääkärit ja hammaslääkärit ottivat vastaan potilaita hotellihuoneissa, joissa pidettiin myös taidenäyttelyitä.

Hotelli oli pitkään myös monen porilaisen yhdistyksen ja ammattiryhmän kokoontumispaikka. 1800-luvun lopulla Otavassa kokousti esimerkiksi Hevoisystäväyhtiö, jonka toimesta Porissa pidettiin kilpa-ajot vuonna 1874. Ajoihin liittyvä hevoskatselmus pidettiin Otavan pihassa.

Jatkosodan aikana 1941-44 taloon majoittui ensin saksalainen ja myöhemmin venäläinen päällystö. 1950-luvulla Otavassa kokoontui muun muassa Porin kennelkerho,ja siellä mittelöitiin myös Hiekkarantojen kuningatar-tittelistä.

JAMIPAIKASTA VIRASTOKSI.
1960-70-luvuille tultaessa Otava ei pystynyt enää vastaamaan kovenevaan hotelli- ja ravintola-alan kilpailuun. Ravintola-asiakaskunnan eriytymiseen vastattiin monipuolistamalla ohjelmatarjontaa. Vanhassa iloisessa Otavassa pidettiin muun muassa tanssi- ja lauluiltoja, diskoja ja päivätansseja.
-70 luvulla Otavassa oli Wild Star Disco, meno on ollut hurjaa...Discon kulta-aikaa!!!
Porin Jazzin syntysanat lausuttiin Otavassa vuonna 1966. Otava toimi vuosia myös Pori Jazzin jamipaikkana.

Otavan yli 130 vuotta kestänyt toiminta päättyi vuonna 1985. Tuolloin Otavalla oli kunnia olla Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut hotelli-ravintola.

Hotelli- ja ravintola toiminnan päättyessä länsipuolen puurakenteinen ravintolaosa purettiin ja hotelli jäi tyhjilleen. Porin kaupunki osti kiinteistön vuonna 1997 ja vuonna 2000 alkoi talon restaurointi ja käyttötarkoituksen muutos. Otavan restaurointi valmistui vuonna 2006. Rakennus on sen jälkeen ollut virastokäytössä.

Suunnittelusta vastasi Rebuild Arkkitehdit, Arkkitehti Anneli Suvannon johdolla.
Valtakunnallisesti arvokas rakennus on suojeltu asemakaavassa. Otava kuuluu Porin kansalliseen kaupunkipuistoon.

Kätkön tekijöistä juha oli mukana remontissa laatoitustöissä 2005-2006. Otavaan tehtiin kolmeen kerrokseen yleisö wc:t ja kylpyhuoneet.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,786 Logged Visits

Found it 1,731     Didn't find it 15     Write note 30     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 12 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.