Skip to Content

<

PJA

A cache by Porilainen & Kisälli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/24/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Alueella jästivaara.

Tämä kätkö esittelee jousiammuntaseuran Porista... Porin Jousiampujat ry:n.
Porin Jousiampujat on perustettu vuonna 1958, toimii jäsenyhdistyksenä Suomen Jousiampujain Liitossa ja on toinen Porilaisista seuroista. Seurasta on lähtöisin monia, maailmallakin menestyneitä, juniori- ja aikuisampujia.
Erinäisten harjoittelupaikkojen jälkeen Porin Jousiampujat löysivät tiensä tälle paikalle 1970 luvun alkupuolella. Nykyisellä paikalla pystytään jousiammuntaa harjoittamaan niin kesä- kuin talvikausina. Tämä mahdollistaa, aikoinaan talkoovoimilla rakennettu, jousiammuntahalli. Ulkokenttä on myös täysimittainen FITA ( Kansainvälisen jousiammuntaliiton "alkuperäisen nimen" mukaan nimetty) -kenttä.
Keskiviikkoiltaisin on mahdollisuus tutustua lajiin. Tämäkin mahdollistetaan talkoovoimin.

Jousiammunta yleisesti
Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Se on taitolaji, jossa haasteita riittää monella tasolla. Jousiammunta voi olla koko perheen yhteinen harrastus, keino irtautua hetkeksi arjen kiireistä, itsensä kehittämistä omilla ehdoilla tai kilpailua ja kovaa huippu-urheilua.
Jousiammunta kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Harjoituksissa on pakko sulkea muut asiat mielestään. Voimalaji jousiammunta ei ole, vaan jousen jännittämiseen vaaditaan oikeaa tekniikkaa.
Erilaisia jousia ja kilpailumuotoja on useita. Suosituimmat jouset ovat olympialaisistakin tuttu tähtäinjousi ja teknisesti hieman kehittyneempi taljajousi. Lisäksi jousiammuntaa harrastetaan mm. vaistojousella ja longbowlla. Perinteisen tauluammunnan lisäksi kilpailumuotoja ovat mm. maastoammunta ja 3D-ammunta. Kilpasarjoja on alle 11-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin. Jousella voi myös metsästää.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

676 Logged Visits

Found it 646     Didn't find it 2     Write note 16     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.