Skip to Content

<

Kuntapölhöily (Puoli vuotta, 100 kuntaa -haaste)

A cache by Pentsi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/17/2011
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on haastekätkö, jonka loggaus edellyttää löydettyä geokätköä vähintään sadasta Suomen kunnasta kuuden kuukauden ajanjakson aikana.

This is a challenge cache. The challenge is to find a geocache in at least a 100 Finnish municipalities during a period of six months. Only after succeeding you may log your visit to this cache.


Taustaa:

Olin lykännyt ensimmäisen oman kätköni perustamista siihen, että löytäisin tosi hienon vielä kätköttämättömän paikan, tai tulisi edes joku todella mainio piilotusidea. Erilaiset haasteet ja etenkin uusien kuntien keräily olivat kuitenkin olleet minulle kätköilyurani alkuvaiheissa niin mieluisia, että päätinkin tehdä tällaisen kätkön teille muille hulluille kuntakeräilijöille. Huhuu, onko teitä? :)

Haaste:

Kätkön loggauksen vaatimuksena on siis löydetty kätkö vähintään sadasta Suomen kunnasta kuuden kuukauden aikana. Hyväksytty haasteen suoritus on todistettava loggauksessa. Helpoiten se onnistuu geocache.fi "löydöt kunnittain"-tilastolla, johon voi määritellä päivämäärävälin. Tässä oma suoritukseni malliksi: http://www.geocache.fi/stat/kunta.php?la=&user=pentsi&startdate=4.6.2011&enddate=3.12.2011


Saat siis valita suorituksesi sisältävän kuuden kuukauden jakson vapaasti kätköilyhistoriastasi, kunhan jakson päättymispäivä on alkupäivää edeltävä kuukauden päivä kuusi kuukautta myöhemmin, kuten esimerkissäni edellä 4.6.-3.12. Sittemmin arkistoidut kätköt hyväksytään tietenkin mukaan. Pidetään kuitenkin homma yksinkertaisena ja loggaushetken kuntarajat ratkaisevat. Eli suorituksesi on hyväksytty, jos saat tuohon gc.fi kartalle vähintään sata kuntaa vihreäksi kuuden kuukauden ajanjaksolla. Voit kirjata tarvittaessa noten, jos et ehdi käydä vielä kätköllä, mutta ei lähdetä ihmettelemään jotain vuosien takaisia kuntaliitoksia ja missä entisessä kunnassa tietyt kätköt tiettynä päivänä ehkä olivatkin.

Haasteen julkaisuhetkellä vuoden 2011 lopussa oli Suomessa kuntia 336, mutta 2013 alussa kuntien määrä väheni liitosten myötä 320:een. Ja seuraavina vuosina kuntaliitoksia on tapahtunut lisää. Vuonna 2018 Suomessa on 311 kuntaa. Eipä tämä haaste taida olla siis ainakaan helpottumassa tulevaisuudessa. Joten ei muuta kuin kaikki tutustumaan koti-Suomen vähän pienempiinkin kirkonkyliin ja haasteen kimppuun. Mukavaa kuntakeräilypölhöilykätköilyä kaikille!

Haasteen ehtoja täyttämättömät loggaukset tullaan poistamaan haastekätköille sallittujen lisävaatimusehtojen nojalla!

Kätkön vaikeusluokitus kuvaa haasteen kokonaissuoritusta.

Kätköpaikka:

Voit saapua kätkön piilopaikalle Koukkujärventietä pitkin lounaasta Nokialta tai koillisesta Ylöjärveltä. Tie Ylöjärven suunnasta on suositeltavissa nykyään lähinnä, jos haluat testata auton iskunvaimentimia, koska se on päässyt viime vuosina todella kuoppaiseksi. Eli kannattaa lähestyä Nokian suunnalta! Noin sadan metrin pätkä tietä kätköltä 800 metriä itäänpäin on kuitenkin Tamperetta ja näiden kolmen kaupungin rajapiste on pienen Haukijärven rannassa. Noin kuntahaasteeseen sopivana yksityiskohtana. :)

Purkki on piilotettu hieman ahtaaseen talvellakin löydettävään paikkaan. Kätköpaikan vaikeus on noin D 1.5 / T 3.0.

Kätköpaikalta on aina välillä löytynyt lasinsiruja. Olkaa varovaisia!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

609 Logged Visits

Found it 455     Didn't find it 1     Write note 147     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 484 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.