Skip to content

Aniversari 3000 - Ordre i Caos - Multi-cache

Hidden : 12/24/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Son tantas las alegrias jugando a este juego que iré completando los tipos distintos de caché en cada aniversario 1000

SIMPLE-Aniversari 1000 - Jaumet celebra mil troballes -GC2P8B7
MISTERY-Aniversari 2000 – Klaus -GC34XRD
MULTIPLE-Aniversari 3000 - Ordre i Caos (Reloaded) -GC399G0
EARTH-Aniversari 4000 - Sand & Water -GC40V05
LETTERBOX-Aniversari 5000 - Japanese Letter-GC4TRD7
EVENT-Aniversari 6000 - Un, Dos, Tres... A buscar otra vez -GC5GVNB
WHERIGO-Aniversari 7000-Ara i abans de Badalona -GC5VA4Q
CITO-Aniversari 8000 - CITO: "¿Qué Apostamos?" -GC68Y1W
WEBCAM-Aniversari 9000 - La Webcam d'Ocata (Masnou) - GC6KPCD
AUDIOCACHE-Aniv. 10.000 (O casi) -Agente Especial- GC70DFG


ENGLISH AVAILABLE, Send me a message with your mail, if you need it

Per a celebrar el meu cache 3000 prenc un dels meus caches favòrits amb el permís del seu creador que malauradament va desaparèixer. Ordre i Caos. Un cache amb una història que t'atrapa i que et fa sentir com si fossis un aventurer a la recerca del cofre màgic dels Déus.

He re-escrit la història, la he nodrit de més destalls i canvis per a donar-li més consistència i fer-la encara més inmersiva. He cambiat alguns waypoints i naturalment la ubicació del cofre màgic. Aquest va ser el meu primer múltiple que vaig resoldre sense GPS i amb un mapa calibrat per a la recerca dels Waypoints. Espero que el disfruteu tant com jo ho vaig fer el seu dia.

Notes Importants per a la ressolució:

1 - És un cache llarg (entre 60 i 90 min), però crec que el recordareu per molt de temps. No el deixeu de fer si podeu, per les dues bandes, I poseu al log el camí escollit.
2 - És EXTREMADAMENT important tapar bé el contenidor amb branques, pinassa i/o pedres ja que si no es molt visible per muggles.
4 - Molt de compte al prendre el cache, estareu en una zona 'rara' i la gent us pot veure facilment i per tant fer aixecar sospites.
4 - Us serà molt més còmode imprimir-lo.
5 - Alguns punts NO es poden fer de nit. En qualsevol cas és un cache per fer de dia.
6 - Per acabar, Recomano que el llegiu bé i us submergiu a la història creient realment que allò que hi diu és REAL. Ho passareu millor. Si és el primer cop que el feu, us encantarà, sino espero que els canvis us agradin.

Bona Sort tingueu en el regne dels Déus de l'Ordre i el Caos. La necessitareu.

>>> Jaumet <<<

ORDRE i CAOS - Com va començar tot -

Si t'arriba aquest missatge, és que ets l'escollit.

L'existència de totes les coses es troba en perill i crec que només tu ho pots solucionar.

Tot va començar quan IK-LIM, el creador de tot, va crear l'aire, el foc, l'aigua, la terra, la matèria.., i entre totes aquestes coses va crear unes imatges símils a ell mateix en un món especial per a que poguessin viure. Aquestes imatges són els humans amb la virtut d'adorar al seu creador.

Tot anava bé... IK-LIM, com bon creador, atenia totes les pregaries, demandes i ofrenes al seu nom, fins que els humans van créixer en nombre i cada cop exigien més i demanaven menys.

A IK-LIM se li va acabar la paciència i es va recloure durant 8 dies per buscar una solució diferent a la destrucció de la seva pròpia creació.

Va arribar a la conclusió de crear uns ENS que estiguessin pendents en tot moment dels humans. Davant la complexitat humana va decidir crear un ens per a simbolitzar cadascuna de les facetes, tant les BONES com les DOLENTES.

D'aquesta manera van acabar sorgint 8 ENS BONS i 8 ENS DOLENTS. Aquests Ens van ésser creats a partir del Cofre Màgic, cofre ben antic... fet d'un material dur i mig transparent on les seves propietats màgiques es troben a partir de la seva composició.

Cadascun del 8 Ens Dolents era respondable d'alimentar els pitxors desitjos de l'home:

SUPERBIA, AVARICIA, LUXURIA, IRA, GULA, ENVEJA, MANDRA i GUERRA

Per Contra, els 8 Ens Bons lluitaven contra els anteriors desitjos per a contrarestar-los:

HUMILTAT (que lluitava contra la Superbia)
GENEROSITAT (que lluitava contra l'avaricia)
CASTEDAT (que lluitava contra la luxuria)
PACIÈNCIA (que lluitava contra l'ira)
TEMPLANÇA (que lluitava contra la gula)
CARITAT (que lluitava contra l'enveja)
DILIGÈNCIA (que lluitava contra la mandra)
PAU (que lluitava contra la guerra)

IK-LIM es mostrà davant de tots els humans per a presentar els nous guardians. Immediatament els varen adoptar com els seus DÉUS, catalogant-los com els 8 DÉUS DE L'ORDRE i els 8 DÉUS DEL CAOS.

Durant un temps la solució va obtenir bons resultats ja que els humans adoraven als Déus i aquests responien a les seves pregàries i necessitats. Però IK-LIM no va tenir en compte que els Guardians fets amb l'essència de les facetes humanes, caurien en les seves pròpies debilitats.

Es van veure com a deïtats i el poder va començar a corrompre als Guardians. Es van crear dos facetes rivals: Ordre i Caos. Cadascun d'ells volia aniquilar l'altre per obtenir el total control dels humans. D'aquesta manera es va entrar en una etapa d'equilibri, ja que les forces estaven totalment igualades.

Els humans seguien amb les seves pregàries però no eren respostes per a ningú, ja que tots els Déus estaven capficats en les seves batalles. Així mentre els Déus intentaven aniquilar-se, els humans els van oblidar. Van passar mil·lenis mantenint aquesta situació.

El Caos va comprendre que per la seva existència era necessari l'equilibri, ja que no hi ha Caos sense Ordre. No obstant, els seus germans de l'Ordre no opinaven el mateix i intentaven la seva exterminació. Tot i aquesta situació el Déu del Caos anomenat GUERRA no tenint prou amb l'equilibri, estava planejant trencar-lo i destruir als seus propis germans del Caos per a quedar-se tot el poder. Els seus germans es van adonar a temps i el van haver de matar. Dins el regne del Caos trobareu les restes.

Però ara l'equilibri S'HA TRENCAT! Queden 7 Déus del Caos i 8 Déus de l'Ordre. Cal decidir si restablir l'equilibri amb un nou Déu del Caos, o si per contra informar de l'avantage de l'ORDRE i donar-los l'arma definitiva per a acabar amb el CAOS per sempre.

 

Jo, IK-LIM, t'explico aquesta història perque necessito d'algú amb coratge i esperit aventurer. T'he triat per que he vist que sempre estàs a la recerca de grans tresors, i només tú podràs descobrir la ubicació del cofre màgic. Seràs tú qui decideixis el futur d'aquests Déus.

Per això t'indico la ubicació del cofre màgic, i decideixis com el vols utilitzar:

- Pots decidir seguir el camí de l'Ordre, per arribar al cofre màgic, informar que l'equilibri està trencat i donar l'arma definitiva que farà que l'ORDRE acabi per sempre amb el món del CAOS donant la sobirania als Dèus de l'ORDRE.

- Per contra, si creus en l'equilibri hauràs d'arribar al cofre màgic a través del camí del Caos i així crear un NOU DÉU del Caos que restableixi l'equilibri que durant mil·lenis ha gobernat la vida dels humans.

La ubicació del cofre màgic es troba dins dels propis dominis dels Déus sense que ells ho sàpiguen. Només un aventurer de bon cor serà capaç de resoldre una sèrie d'enigmes, i arribar a la ubicació secreta que ningú conèix.

Primer t'indicaré el camí per arribar a les portes dels dos móns i allà hauràs de reflexionar i triar en quin món t'endinsaràs. Tingues cura de triar el món al qual vols ajudar, ja que si esculls equivocadament els Déus detectaran les teves intencions contra ells i t'eliminaran.

Espero que triïs l'opció encertada i que jo t'hagi triat correctament:

---- IK-LIM ----

.

Com ja sabràs, ja fa temps que et vaig proveir d'una eina que et permet localitzar grans tresors i que l'has anat utilitzant i es pot dir que forma part de tu mateix. En realitat, tot els tresors que has anat buscant i trobant, eren proves per a aquesta aventura final. Ara, ja estàs preparat per endinsar-te amb ella en els móns dels Déus.

A part, d'això, com que no sé ben bé si estàs prou preparat per seguir endavant la teva missió, he elaborat una sèrie de trencaclosques que només un veritable cercador pot resoldre.

Aquí t'indico els passos a seguir per a la resolució d'aquests trencaclosques mil·lenaris.

Hauràs de deduir, fent ús de les diferents pistes numèriques que hi ha en les files i columnes del taulell de joc, quines es troben plenes i quines es troben buides. Els números indiquen les cel·les consecutives plenes. Si apareix en una fila/columna més d'un nombre t'està indicant que hi ha diferents blocs separats, com a mínim una posició buida. Els blocs estan definits pel nombre de cel·les plenes que indica en el nombre.

Un exemple que et guiarà

La seva solució és:

Aquí tens tots els trencaclosques que hauràs de resoldre:

INICI DE L'AVENTURA - La entrada al món dels Déus -

Si has solucionat els trencaclosques ets, com em pensava, un dels escollits i hauràs d'anar al punt inicial on començarà aquesta gran aventura.

41º22.457N - 02º08.993E
Et trobes devant les portes al mon dels Déus simbolitzats per dues grans torres idèntiques, A la part alta hi ha columnes blanques que simbolitzen els territoris de cadascun dels dos clans, el de l'Ordre i el del Caos. Compta quants territoris (columnes) hi ha al mòn dels Déus (a les dues torres)?
El valor obtingut és: AB

41º22.(A-B+4)(B+2)(B-A-1)N – 02º09. E
En aquest punt s'alça l'edificació que els Ens fan servir per al comerç. Aquesta edificació te una numeració humana i és el numero imparell de més amunt de tots el que hi trobaràs.
Valor obtingut: C

41º22.(C+A-B)(B)(A-C) N – 02º09. E
Els Déus van demanar l'ajut d'un humà que els va construir l'aigua de colors, en el seu honor van col.locar una placa avui una mica descolorida en el punt que et troves. Quins anys podeu observar en aquest punt? ( Hi ha un número esborrat a la placa. És un 9 )
Valor obtingut 18DE – 19FG

41º22.(C-D+E)(G)(F-1) N – 02º09. E
Us trobeu davant l'ascensió cap a l'entrada dels móns dels Déus. Ha de ser una ascensió lenta i que impliqui un cert sacrifici, per així purificar-te i que et permetin l'entrada. Puja pel cantó esquerra que diuen otorga força i sabiduria i compta el nombre de graons que hi ha.
Valor obtingut HI

LA GRAN TRIA - Decideix a qui vols ajudar -

Aventurer és l'hora de triar:

Si decideixes el camí del CAOS, endavant, però t'aviso que et trobaràs el Caos en estat pur. Él camí és ferèstec i més llarg però per contra, és un pèl més senzill de resoldre i necessita de menys sabiduria que el camí de l'Ordre.Si arribes al Cofre Màgic crearàs un nou Deu del Caos i restabliràs l'equilibri.

En canvi, el camí de l'ORDRE implica una elevada puresa mental, més enginy i no desviar-se per res del camí de la llum. No és gens ferèstec i més curt, que el camí del Caos però requereix de més enginy de l'aventurer. Si arribes al Cofre Màgic, els Dèus de l'Ordre sabran que són més numerosos i no dubtarán a exterminar per sempre els Dèus del Caos.

I mai oblidis que els Déus tenen ulls terrenals que et vigilen adoptant la forma de gats. Si veus algun a prop teu, tracta'l amb respecte i seràs recompensat.

.
EL CAMÍ DE L'ORDRE - Ordenat i més curt, però requereix d'un pèl més d'enginy que el camí del Caos

41º22.(B-A)(D-H)(E-I) N - 02º09.E

Si has elegit el camí de l'Ordre t'haig de donar uns consells. Mai el traeixis! ni pensis en el Caos, ja que sinó et convertiran en part de la seva decoració! Sinó fixa't en les fonts... Totes elles són Ens del Caos o Ens de l'Ordre que van tenir la feblesa de no ser purs.Has de realitzar l'ascensió cap al seu món... Has de tenir una ànima forta, que no es doblegui davant res. L'Aigua és la font de poder, puresa i saviesa i intentarà fer-te trontollar. Hauràs de ser fred i contar el nombre total de fonts amb imatges que els teus ulls veuran en el camí i fins el punt final que t'indica la teva eina. JK

41º22.(B-I-K)(J+F)(F-J) N - 02º09.E
Recorda de nou quina és la font de poder i busca el valor que ella amaga L MNÑ (L=3)

41º22.(Ñ-M)(N-L)(D-M) N - 02º09. E
No apartis la vista. Mantén la fermesa. Estem davant d'un personatge de l'ordre que en un moment donat va perdre la seva puresa. L'Ordre davant aquesta senyal de feblesa el va castigar.T'adones de com?
Quantes lletres podem veure en el coure que forma aquest personatge? O

41º22.(G+J)(O-A)(I-J) N - 02º09. E
Si has superat la dura ascensió, mantenint la força al passar davant el Ens no-purs i amb la fermesa de l'enfrontament amb el personatge castigat. Potser ets l'anima pura que els Ens busquen i t'ofereixen la visió del seu món. Gaudeix-ne.
A la teva esquena flantquejant tres arcs trobes la representació de dos dels Grans Deus de l'Ordre.
Saps quantes columnes al seu darrera cobreixen els tres arcs? P

41º22.(M+G)(P+J)(F-O) N- 02º09.E
Aquest és el lloc vigía dels Ens de l'Ordre... Si t'hi aboques veuràs el món del Caos en el seu esplendor.
Seu. Veuràs unes torxes màgiques que s'encenen quan la foscor cau sobre el món i ajuden els Ens davant atacs del Caos.
Però a la teva esquena queden un munt de dígits. Què s'obté si els sumes? QR

41º22.(D-F-1)(R-N)(Q+A) N - 02º09. E
Aquí veiem un mapa d'una de les zones de l'Ordre. El seu gran hobby és la Lluita Lliure que practiquen aquí mateix.
Saps quin número identifica aquest espai on els Ens lluiten a mort? ST

41º22.(E-O)(Q-S)(T+N) N - 02º09. E
Entre el 6 i el 15 un camí et durà a un Guardià. No dubtarà a fulminar-te amb el seu foc si erres l'enigma que et proposa.
>>> Només Aquells que sàpiguin la meva edat, passaran.<<<
La mort espera als que errin aquest enigma UV

41º21.(U+S+T)(P+V)(T+U) N - 02º09. E
Has arribat ben lluny, els àngels t'esperen a la porta del Regne de l'Ordre. Però només els aventurers afortunats podran sentir-los ja que només dos cops al dia beneeixen amb la seva música als intrèpids. Saps quan hi hauràs d'anar? WX i WY

41º21.(Y-W)(Y-W-X+T-S)(P-Q+S) N - 02º09. E
Aventurer, estàs a punt de concloure la teva aventura, i els Deus et repten a la més dificil de les proves:

Des del punt on et troves, observes el Regne de l'Ordre en el seu esplendor. En tota la seva extensió, la teva visió no ha de trair-te. Fixa't en tot el que t'envolta.Aquests lluminosos cilindres son aventurers que van fracasar en la seva croada. Els Dèus et demanen que calculis exactament quants aventurers han sigut convertits en cilindres.
Compte! si t'equivoques, inmediatament et convertiràs en un cilindre més condemnat a il.luminar el Regne de l'Ordre per a tota la eternitat.(ZZ-1)

Si superes la prova el Cofre Màgic t'espera a:

41º 2[Z+U+V+L-F-S].
[S-T+R-V+J-H]
[((A+B+C+D)/(E+F+G-H-I))·V]
[G+W+Y-H] N

02º09.
[
-+L–S]
[++X-R]
[+++N–V–Z] E

EL CAMÍ DEL CAOS - Ferèstec i més llarg, però un pèl més senzill que el camí de l'Ordre -

41º22.(I-C)(D)(H-I)N - 02º09. E
A l'entrada del món del Caos ens trobem la gran porta que hi dona accés. Des d'ella observareu unes escales custodiades per uns petits guerrers de pedra. Quants guerrers (d'alçada 1 metre) hi trobeu devant les escales? J

>>> Ara acaba de passar per la porta, per endinsar-te en l'autèntic Caos

41º22.(I-J+3)H(I+J-3)N - 02º09. E
Aquí dorm el guardià més ferotge del món del Caos, Si goses despertar-lo seràs deborat per l'exercit de ferotges dracs que el guardià té a les seves ordres. Quants essers formen l'exercit? K

>>> Ara retrocedeix per la teva seguretat! Torna al camí que seguies abans de desviar-te per lluitar contra l'exercit de dracs.

41º22.(K-H)(K-C)(D) N - 02º09.E
Et trobes en un punt realment caòtic, Observa les 'coves' de pedra... no et semblen caòtiques? Aquest punt és un dels favorits dels Ens del Caos i els il.luminen amb unes torxes màgiques altíssimes. Si mires la que tens a tocar, quants focus de llum hi trobes a la part alta? L

41º22.(L+I-K+1)(L+1)(I+C)N - 02º09.E
Aquí ens trobem una burla del Caos cap al món de l'Ordre. La desfigurada cara sense nas que t'observa te un nom numèric. Saps quin? M NOP (MNOP=3144)

41º22.(N)(M)(O-P)N - 02º09.E
Abans d'enfilar la nova ascensió descansa. Ho necessitaràs després de la lluita amb els dracs, i el trasbals de la desfigurada cara.
Quants bancs de pedra permeten el teu repòs el cercle interior? Q

41º22.(P-O)(Q+A)(Q+P) N - 02º09.E
La concubina principal del Caos, Madrona, et dóna la benvinguda a un món on regna el gran marró i verd.
Podries dir-nos quantes primaveres té aquesta Madrona? RS

41º22.(G)(R+S-1)(S-R)N - 02º09.E
La Madrona adora el seu gat i per al seu honor, li va construir aquesta caiguda d'aigua. En ella hi pots veure les esferes de pedra perfecte que simbolitzen els humans sacrificats per aquest pervers gat. Saps, doncs, a quants humans va matar el gat? TU

41º22.(G+1)(T)(U+1)N - 02º09.E
Si has arribat a aquest punt, el teu cor es pur i el gat de la Madrona t'ha permès viure, els Déus per tant t'ofereixen el privilegi d'observar el món terrenal des de la seva finestra. Detèn la teva aventura, Observa la impagable vista. Mira ara el banc de pedra del extrem, veuràs com els privilegiats aquí simbolitzen amb cors el seu amor. Si seus i mires la porxada sobre teu, quants barrots horitzontals cubreixen aquest espai? V

41º22.(T)(V-R)(V+N+T)N - 02º09.E
Estem en un dels llocs preferits pels Déus del Caos: El seu camp de jocs i entrenament per a la batalla contra els Déus de l'Ordre. Per això aquest lloc es va crear simulant el terreny de l'Ordre però amb un toc una mica caòtic.

Aquí van matar al traïdor del Caos - GUERRA - clavant-lo contra una gengantina estaca que sobresurt del terra. Podeu observar encara el color de la seva sang, que perdurarà per sempre. Serveix per a recordar que els hi passa a qui traeixen la ideologia del Caos.

De quin color és la sang que trobem en l'estaca? W

Vermell = 1 Rosa = 2
Verd = 3 Negre = 4
Blanc = 5 Marró = 6
Groc = 7 Taronja = 8
Lila = 9 Gris = 0

41º22.(V-B)(W)(W-V-M)N - 02º09.E.
Et troves al darrer punt, Si el superes podràs dirigir-te al final de la teva aventura.

Diuen que en aquest punt de vegades apareix una Nimfa del món del CAOS, capaç de llegir el cor de l'aventurer. Si es pur de cor, la Nimfa resta en repòs i quieta, sino, la Nimfa desperta i travessa l'aventurer amb una daga de pedra.

Si trobes la Nimfa, potser puguis llegir les lletres del nom del creador, sumar-les(XY) i resar per a que resti en repòs mentre et troves amb ella.
Si no la troves possiblement estiguis condemnat a vagar eternament pel ferèstec mon del Caos i a no acabar mai l'aventura.

Molta sort, el Cofre Màgic es troba a:

41º 2[U·W+(V-Y)].
[((C·H·A)/(M·P))·U]
[(P+Q+R+S+T+U+V+W+X+Y) - (A+B+C+D+E+F+G)]
[K-J]N

02º09.
[
-+V–J+W]
[+Y–S]
[++]E

Additional Hints (Decrypt)

Qrf qr pbbeq svany, 2-3 zrge. nonwb. IRE ... Fcbvyre arj Sebz svany pbbeq 2-3 zrgerf qbja. FRR ... Fcbvyre arj

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)