Skip to Content

<

VT23-Kolmen saaren keskellä

A cache by Ahdinko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/18/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tie saa alkunsa Porista, jatkaen matkaansa yhteensä 19 kunnan alueella, päättyen Joensuuhun. Järvisuomentie on 517 km pituudellaan Suomen pisin poikkipäin kulkeva valtatie. Tie on nykyisiin suuriin moderneihin valtateihin nähden vanhanaikainen, suurelta osaltaan kapeahko ja kaksikaistainen. Kankaanpäästä Parkanoon johtava osuus on kuitenkin melkein luotisuoraa tieosuutta. Toisaalta, juuri moninaisuutensa takia tie on vaihtelevampi ja mielenkiintoisempi ajella kuin uudemmat.... sen kulkiessa milloin ylös milloin alas ja mutkitellessa nimensä mukaan, välkehtivien järvien täyttämässä keskisessä Suomessa. Itse Järvisuomentie-käsite on peräisin jostain kaukaa 60-luvulta... Kuka sen nimen sille antoi, ei tarina kerro. Tie on alunalkaen ollut vain pätkä kantatie 65:ttä Noormarkusta Parkanoon ja kantatie 70:tä Varkaudesta Joensuuhun. Parkanon ja Varkauden väli on rakennettu pala kerrallaan 1960- ja 70-luvuilla. Valtatien tittelin kakskolmonen on saanut 1970- ja 80-luvun taitteessa.

Kätkö sijaitsee Melonsaaren alueella. Länsipuolella on Mustasaari ja etelässä Varissaari. Saarilla on lähinnä omakotitaloasutusta mutta Varissaaressa näet vanhan punatiilisen Tiwi Oy:n tehtaan sekä uuden Varissaaren kaukolämpövoimalan sulassa sovussa vierekkäisillä tonteilla.

Ensimmäinen VT23-kätkö on FireFox-71:n käsialaa. Jatkan tällä kätköllä sarjaa. Tarkoitus on piilottaa yksi VT23-kätkö jokaiseen kuntaan, jota tie halkoo. FTF:n haltija voi halutessaan piilottaa uuden kätkön naapurikuntaan tai värvätä jonkun toisen piilotushommiin. Myös tämän kätkön piilottajaan (Ahdinko) voi olla tarvittaessa yhteydessä.

Purkki on kooltaan jotain mikron ja pienen väliltä. Kulkijoita ei purkkiin kuitenkaan mahdu Palautathan purkin niin, ettei se näy liikaa piilostaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

607 Logged Visits

Found it 586     Didn't find it 3     Write note 3     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.