Skip to content

<

AREA 52

A cache by Team Horn Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/16/2012
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:  large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ontdek de geheime zender in AREA 52. Een stevige wandeltocht van circa 10 km door een geaccidenteerd bosgebied op zoek naar een mysterieuze locatie.Area 51 is een topgeheime militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht en is gelegen in de Nevadawoestijn ten noorden van Las Vegas. Area 51 werd gebouwd in 1955 en daarna voortdurend uitgebreid en gebruikt voor de ontwikkeling van verschillende geheime projecten. De basis wordt streng bewaakt en is voor buitenstaanders niet toegankelijk. Area 51 wordt vaak genoemd als locatie waar de Amerikaanse overheid prototypes van vliegtuigen test, met buitenaardse intelligente wezens communiceert en restanten van op aarde gecrashte UFO's worden bewaard.


Vrijwel onbekend is dat nabij Apeldoorn een vergelijkbaar gebied te vinden is: AREA 52. Ingewijden weten dat eerder in deze omgeving al een UFO is geland voor een "Close Encounter of the Third Kind (GC1ZWGW)".

Het vermoeden bestaat daarom dat uit gebied AREA 52 signalen naar buitenaardse wezens worden verzonden om mogelijke landingslocaties door te geven. In dit gebied zijn al vreemde vliegtuigen en kleine mannetjes in vreemde pakken gesignaleerd. Op een twaalftal locaties, strategisch geplaatst in het gebied, zijn tevens de transcripties van signalen te ontdekken met speciale GPS-apparatuur. Deze geheime boodschappen vormen samen in de juiste volgorde de locatiegegevens van de zender in het gebied AREA 52. Tot op heden zijn er slechts enkele in geslaagd deze locatie daadwerkelijk te vinden.


 • Bezoek de twaalf locaties en ontdek de gecodeerde transcripties.
 • De eerste locatie is aangegeven bovenaan deze cachepagina
  (locatie HOTEL(192707,459063)).
 • Op iedere locatie tref je de coördinaten aan van steeds twee andere locaties.
 • De volgorde langs de locaties mag je zelf bepalen.
  Elke locatie moet je slechts één keer bezoeken.
 • Het bericht bij iedere locatie heeft steeds het volgende format:
 • Teken steeds de gevonden locatie met een stip op de bijgevoegde "omgevingskaart".
 • Als je alle locaties hebt bezocht, zet je de berichten in de juiste volgorde en vorm je met de twaalf codes en de getekende omgevingskaart de coördinaten van de geheime zender.


 • De wandelroute langs de twaalf locaties moet je zelf bepalen, de lengte van de bosroute over geaccidenteerd terrein is circa 10 kilometer.
 • Noteer zorgvuldig de gevonden berichten, je hebt de informatie nodig om de locatie van de zender te bepalen.
 • banner
 • Vergeet de omgevingskaart niet mee te nemen (klik op de kaart hiernaast). Gebruik een harde achtergrond, neem potlood, gum en lineaal (geodriehoek) mee.
 • De coördinaten van de locaties en de eindlocatie zijn allen in DUTCH RD GRID (X,Y).
 • Het is een druk gebied met vakantielocaties vlakbij. Zorg dat je absoluut onopvallend te werk gaat. Sommige locaties liggen enkele meters van een bospad.
 • De moeilijkheid van deze cache zit hem in het vinden van de aanwijzingen op de locaties en het bepalen van de zenderlocatie.
 • De aanwijzingen op de twaalf locaties bevinden zich aan bomen, je hoeft de grond niet om te ploegen (dat doen de zwijnen al....).
Handige invultabel voor onderweg:


Banner
Als je de cache gevonden hebt, dan kan je onderstaande BANNER op jouw profielpagina plaatsen:
Banner Area52

SPOILER
Als je onderstaande locatie ziet, weet je dat je in de buurt van de ZENDER bent.

alternatief voor CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND
Door het vinden van deze cache, heb je ook een alternatief in handen voor het bepalen van de RENDEZ VOUS locatie van de cache. "Close Encounter of the Third Kind (GC1ZWGW)"!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.