Skip to Content

This cache has been archived.

Maitomies: eipä tähän uutta ihan heti toimestani tule joten vapautetaan hyvä kätkön paikka. taitaa olla eniten kirjauksia kerännyt purkkini tällä hetkellä.
Läheisen Laitikkalan koulun ympäristöön olen pientä kätkösarjaaa suunnitellut koska se on nkyään Hämeen Partiopiirin koulutuskeskuksena, mutta voi olla että toteutus kestää jonkin aikaa.
kiitos tällä kätköllä käyneille

More
<

road 57 intersections - Valtatie 12

A cache by Maitomies and Ape10 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/12/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

road 57 intersections - Valtatie 12
Kantatien 57 risteyssarjan pohjoispää. Vt12/kt57 Rest Stop.
Jemma on hiukan kaukana tien 57 risteyksestä, mutta siksi täällä, koska kätkön läheisyydessä sijaitsee hyvä parkki- ja taukopaikka, jossa voipi nauttia vaikkapa kupposen kuumaa.
Tietä 12 lahteenpäin matkaavia valvoo peltinen poliisi.


Syvän lumen aikaan voi olla hankalasti löydettävissä.
Kantatie 57 on Hämeenlinnasta Pälkäneelle kulkeva kantatie. Tien pituus on 31 kilometriä. Kantatie 57 lähtee Hämeenlinnan Tiiriöstä, jossa se risteää valtatien 3 kanssa. Se jatkuu Hattulan kuntakeskuksen ohi entisen Hauhon kunnan länsiosien kautta Pälkäneeen Kärväntälään, jossa se päättyy valtatie 12:een noin kuusi kilometriä keskustan eteläpuolella. Tie on kaksikaistainen. Hyväkuntoinen tie on hyvä vaihtoehto matkustettaessa Kangasalan ja Oriveden seudulta Hämeenlinnan suuntaan sekä edelleen Etelä-Suomeen.

Valtatie 12 on Raumalta Huittisten, Tampereen ja Lahden kautta Kouvolaan johtava valtatie. Tien pituus on 339 kilometriä. Raumalta Huittisiin reitti kulkee satakuntalaisessa maaseutumaisemassa. Huittisten ja Tampereen väli seurailee Kokemäenjoen suuntaa ja tällä osuudella ovat tien suurimmat mäet. Tampereelta Lahteen kuljetaan vauraassa pirkanmaalaisessa ja hämäläisessä maisemassa ja Lahdesta Kouvolaan Salpausselkää seuraillen. Tie on pääosin kaksikaistainen ja yksiajoratainen. Nokian ja Tampereen välillä on lyhyehkö moottoritieosuus. Lisäksi Tampereen ja Lahden keskustojen tuntumassa on nelikaistaiset osuudet. Valtatie 12 on moottoriliikennetie Tampereen ja Kangasalan välillä, Lahden länsipuolella Hollolan kohdalla, Lahden ja Nastolan välillä sekä Kouvolassa. Lahden ja Nastolan välinen osuus on lisäksi leveäkaistatietä. Nokian Sarkolassa, Rauman suuntaan ajettaessa, on yksi Suomen valtateiden suurimmista nousuista. Sen lisäksi kahteen Sastamalan alueella sijaitsevaan suurehkoon mäkeen on rakennettu ohituskaistat 1990-luvulla. Varsinkin Huittisten ja Nokian välillä, mutta myös Huittisten ja Köyliön välillä on vuosittain sattunut useita hirvieläinonnettomuuksia.

Tien 12 Tuuloksen ja Kouvolan välinen osuus kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän ehdottamaan runkotieverkkoon sekä yleiseurooppalaiseen TERN-tieverkkoon.

Vuoden 1938 tienumerointijärjestelmässä Tampereen ja Kouvolan välinen reitti sai numeron 12. Tämä osuus kulki suunnilleen nykyisin linjauksen mukaisesti. Tie oli sorapintainen ja varsin mutkainen ja se kulki kaikkien matkan varrelle osuvien kirkonkylien kautta. Tien uusinta ei ollut aivan tärkeyslistan kärjessä: pääosin se valmistui 1960-luvun lopulla. Kangasalan Kaivannon ja Pälkäneen välinen osuus valmistui kuitenkin vasta 1970-luvulla. Tampereen ja Kangasalan välinen reitti kulki yhdessä valtateiden 3 ja 9 kanssa Messukylän ja Kaukajärven ohitse Kangasalan keskustaan ja edelleen Kangasalan Huutijärvelle, josta 9-tie haarautui koilliseen. Kolmostien haarautumiskohta oli Pälkäneen Kyllössä. Kangasalan ohitustie valmistui 1970-luvulla ja loppuosa Tampereelle vasta 1990-luvulla. Lahden itäpuolelle on vuosien varrella valmistunut varsin pitkä osuus moottoriliikennetietä.

Sarja kokonaisuudessaan, eli sarjan muut kätköt jotka löytyvät seurailemalla tietä 57.
(huom, listaus Etelästä-Pohjoiseen):


road 57 intersections :


helppo perusjemma, sarjan alkupiste:
GC3A6WF - E12 eli kolmostie
muista sarjan purkeista vähän erimoisempi microlainen:
GC3A6WG - Ojoinen
etelän nopeat:
GC39HC2 - Katinala North
GC39HDB - Hurttala
(GC39HC5 - Parola arkistoitu)
etelän nopea, vähän muista nopeista erimoinen jemmaus:
GC39HC6 - Rahkoila
eteläiset regulaarimmat:
GC39NPB - Hauhontaustantie
GC39NQ3 - Jokivarsi
GC3BDP5 - Lusi
GC3BDP8 - Siukola
noin puolimatkan normaalit jemmat:
GC3A4D0 - Vermasvuori
GC3BDPK - Alvettula North
(tältä väliltä löytyy myös PekkaR:n GCK8H0 - Ilmoila aka Highway 57 Rest Stop)
pohjoisen regut:
GC3BDPP - ilmoila
GC3A4D3 - Laitikkala
GC3A4D5 - Valtatie 12 (tämä kätkö)


- maitomies ja Ape10 -


cache owner @ facebook:

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,113 Logged Visits

Found it 1,095     Didn't find it 2     Write note 8     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.