Skip to Content

<

Kadonneet kunnat: Piikkiö

A cache by OskariSaari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/22/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Piikkiö on Suomen entinen kunta ja vanha kirkkopitäjä, joka sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa, Länsi-Suomen läänissä. Kunnassa asui 7 578 ihmistä ja sen pinta-ala oli 109,21 km2, josta 18,38 km2 oli merialueita ja 0,14 km2 sisävesiä.

1. tammikuuta 2009 Piikkiön kunta liitettiin Kaarinan kaupunkiin. Kuntaliitoksen myötä Piikkiön seurakunta liittyi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään Kaarinasta erillisenä seurakuntana.

Hadvala on nimitys Piikkiön taajaman nykyisestä keskustasta. Hadvalan kylästä varhaisin maininta on vuodelta 1377. Jo keskiajalla se esitetään asiakirjoissa taloluvultaan (8) pitäjän suurimpana. Kylän taloja ovat olleet mm. Rekola, Mattila, Seppälä, Kärmä ja Ylhäinen. Nykyään nämä nimet ovat havaittavissa alueen tienimistössä.

Hadvalasta hävisivät maatilat, kun kunta osti Vanhaseppälän 1903, (Uusiseppälä liitettiin Ylhäisiin 1914), Rekolan 1968 ja Ylhäisin + Uusiseppälän 1978. Tänä päivänä kylästä ovat jäljellä vain Kärmän ja Mattilan maatilat. Tilalle on noussut omakotitaloja, rivitaloja, kerrostaloja ja teollisuushalleja.

Lähteet: Wikipedia ja Piikkiöseura

Piilo sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn 110-tien varrella. Kätköä hakiessa kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta ainakin pahimpina ruuhka-aikoina, jotta se ei paljastuisi ulkopuolisille. Paras aika hakea tämä kätkö on yöllä, jolloin liikenne alueella on vähäistä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

851 Logged Visits

Found it 809     Didn't find it 15     Write note 1     Temporarily Disable Listing 8     Enable Listing 8     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.