Skip to Content

<

Sulo Vilénin puisto

A cache by ka3li5 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/1/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee 80-luvun katsotuimman ja uusituimman suomalaisen komediasarjan kuvauspaikan. Kätkön lähellä on 700 oppilaan yhtenäiskoulu, urheilutalo ja uimahalli. Purkki on pienempi kuin filmirasia. Purkissa ei ole kynää.

Tankki täyteen -sarjan ulkokuvissa esiintyvä Funoil-huoltamo oli 1980-luvun lopulla purettu Ylöjärven vanha Kesoil, joka sijaitsi Ylöjärven keskustassa Vaasan- ja Kuruntien risteyksen länsipuolella vajaa 100 metriä sillasta Vaasaan päin (kts. ilmakuva). Paikalla on nykyisin Sulo Vilénin puisto. Vuonna 2007 Sulo Vilénin puistoa alettiin kaavoittaa asunnoille ja liikerakennuksille. Suunnitelmissa on rakentaa puistoon mm. tornitalo Ylöjärven maamerkiksi. Sulo Vilénin puiston kohtalosta on käyty melkoista vääntöä Ylöjärvellä, ja asemakaavasta valitettiinkin pariin otteeseen. Vuoteen 2016 mennessä Sulo Vilénin puisto korvataan 500 asukkaan tiiviisti rakennetulla asuinkorttelilla (julkisivuluonnos).

Tankki täyteen oli yksi 1980-luvun katsotuimmista ja uusituimmista suomalaisista television komediasarjoista. Sarja oli ensimmäinen suomalainen sitcom; puolen tunnin tilannekomedia. Oppia sarjaa varten käytiin hakemassa Lontoossa asti. Sarjan käsikirjoittivat Neil Hardwick ja Jussi Tuominen. Sarjan ohjasi Esko Leimu.

Sarjan keskipiste on Emilia (Emmi) ja Sulo Vilénin huoltoasema. Huoltoasemalla käy vähän asiakkaita, koska uudelta ohikulkutieltä ei ole pääsyä huoltamolle. Vilénien aikamiespoika Juhana, naimaton baariapulainen Ulla, rovasti ja kyläpoliisi Artturi Reinikainen kuuluvat sarjan keskeisiin hahmoihin. Kun Reinikainen astui ensi kertaa ruutuun, tuli Tankki täyteen -sarjasta myös ensimmäinen suomalainen poliisisarja. Konstaapeli Reinikainen oli niin suosittu, että sai myöhemmin oman spin-off-sarjan nimeltään Reinikainen.

Se, että Tankki täyteen sijoittui äärimmäisen yksinäiselle huoltoasemalle oli Hardwickin mukaan jonkinlainen visio siitä, että tällaiselta Suomi näyttää, että sinne ei pääse päätieltä. Se on jossain erämaassa ja yrittää myydä bensaa. Se oli Suomen vertauskuva, ja henkilögalleria oli yritys summata se, mitä Hardwick oli nähnyt Suomessa.

Lähteet:


This cache brings you to Sulo Vilénin puisto (park). Sulo Vilén was a character of 'Tankki täyteen', a very popular Finnish sitcom in the eighties. The scene of 'Tankki täyteen' situated at an old gas station which was in this park until it was torn down.

The location of 'Tankki täyteen' sitcom was an extremely lonely and isolated gas station. According to the scriptwriter Neil Hardwick, this was his vision of what Finland looked like at the time being. It was a place where you couldn't get from the highway. It was somewhere in the desert and it was trying to sell gas. It was a metaphor of Finland. The central characters were trying sum up of what Hardwick had seen of Finnish people. Neil Hardwick grew up in Teversal near Nottingham, in Great Britain. He moved to Finland in 1969.

The cache is smaller than a film canister. There is no pencil in the cache.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,210 Logged Visits

Found it 1,163     Didn't find it 13     Write note 15     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 10     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.