Skip to Content

<

Strijp U

Hidden : 6/10/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Philips ontwikkelde vroeger verschillende industrieterreinen in het stadsdeel Strijp.

Strijp S ontwikkelde zich vanuit het vroegere NatLab dat je nu nog steeds terug vindt aan de Kastanjelaan. Met de herontwikkeling van het voormalige industrieterrein blijft die naam nadrukkelijk voortbestaan.

Strijp T (ook wel bekend als De Beuk) is gebouwd in de jaren 40 en 50 van de 20e eeuw, tussen de Zwaanstraat, Beukenlaan en het spoor. Strijp T zal blijven bestaan als industrieterrein.

Strijp R is het derde bedrijventerrein dat het elektronicaconcern ontwikkelde. De activiteiten op Strijp R hebben bijna altijd en volledig in dienst van de productie van beeldbuizen gestaan. Het terrein en de bebouwing stammen uit de periode dat Frits Philips de scepter zwaaide, de jaren 60 van de 20e eeuw. Strijp R is afgebroken en wordt een nieuwe woonwijk met 650 woningen. De monumentencommissie heeft echter bedongen dat een aantal beeldbepalende elementen (o.a. portiersgebouw, garagedeur van 15 meter en het gebouw RK) blijven bestaan en worden ingepast in de nieuwe woonwijk.

Na de S, de T en de R van STRijp is Philips niet verder gegaan.
Met een knipoog naar bovenstaande feiten hebben wij nu Strijp U ontwikkeld.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,436 Logged Visits

Found it 1,352     Didn't find it 42     Write note 24     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 8     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 55 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.