Skip to content

This cache has been archived.

Kessulz: gearchiveerd

More
<

WN: 3 Oorlogsmemoriekruis Oude Dijk

A cache by Kessulz Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/27/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een cache serie langs Wegkruisen in de Gemeente Nederweert Wegkruisen Nederweert Afgekort: WN. Het doel van deze Serie is je de Wegkruisen van Nederweert te laten zien. Deze serie zal uiteindelijk uit 25 caches plus een bonus caches gaan bestaan, en ik streef ernaar om iedere week een cache te publiceren. De plek zelf is van groter belang dan de cache zelf. Laat dus alles heel en ga respectvol met de plek in kwestie om.

De derde cache uit de serie Wegkruisen in Nederweert is geplaatst bij het oorlogsmemoriekruis op de splitsing Meijelsedijk en Oude Dijk. Het coordinaat is de cachelocatie. Het betreft een kleine container waarin kleine bugs en coins achtergelaten kunnen worden.

Het veldkruis op de hoek van de Oude Dijk en de Meijelsedijk werd geplaatst op 19 april 1957 door het buurtschap , geholpen door geldelijke bijdragen van de gehele parochie. De ontwerper en vervaardiger was Huub Hendriks uit Tegelen.
Het kruis is een blijvende herinnering aan het oorlogsleed dat daar ter plaatse en in de omgeving is doorstaan. In oktober en november 1944 is hier hevig gevochten tussen Duitse en Amerikaanse troepen. De frontlinie liep op 7 november van de Noordervaart naar de Oude Dijk en door tot aan de rand van de Ospelse Peel.
Door talloze landmijnen achtergelaten door de Duitse troepen vielen er veel burgerslachtoffers, waaronder (Theo)Dorus Bell, geboren in Someren 21 mei 1885 en zijn vrouw Hendrina Bell-Kiggen, geboren te Ospel 25 april 1885. Beiden woonachtig Ospeldijk E 146.
Beiden liepen op een landmijn op 3 november. Dorus overleed op dezelfde dag, Hendrina overleed een dag later aan haar verwondingen.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.