Skip to Content

<

Männistön nuorisotalo

A cache by Gylan Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/26/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee Männistön nuorisotalon, eli "Latarin", joka juontaa rakennuksen vanhasta nimestä ja käyttötarkoituksesta. Keskellä nuorisotalon pihaa on sijainnin kannalta harvinaislaatuinen monumentti.

"Männistön / Lahdentaan koulu

Lahdentaan koulu valmistui vuonna 1903.Sen saaminen alueelle oli edistyksellistä - oppivelvollisuuslaki annettiin vasta vuonna 1921. Aikaisemmin lapset kulkivat Asemakouluun. Uusi koulurakennus oli puusta ja siinä oli kolme luokkahuonetta. Vuonna 1909 rakennusta laajennettiin siten , että koulu sai voimistelu- ja laulusalin ja kaksi luokkahuonetta .Samana vuonna koulun nimi muutettiin Männistön kouluksi.

Lapset Männistön kouluun tulivat lähialueilta Itkonniemeltä, Männistöstä ja Linnanpellolta. Koulupäivän lomassa käytiin kotona ruokailemassa. Kouluruokailu oli kirkon alakerrassa, mutta vain niille oppilaille, joiden äidit kävivät töissä.

Vielä 1910 ja 1920 -luvuilla luokat lämmitettiin itse. Osalle oppilaista tarjottiin koulussa ruokaa, toiset joutuivat syömään omia eväitään. Koulutarvikkeet ja kirjat jouduttiin ostamaan itse. Kesäaikaan oppilaille oli Telkkisten lahdessa kesäsiirtola. Koulun oppilasmäärä kasvoi niin, että lisätiloina jouduttiin käyttämään Rukoushuoneen alakerrosta ja osa joutui kulkemaan kouluun aina Asemakoululle asti.

Siksi alettiin suunnitella uutta koulua kirkon edessä olevalle tyhjälle tontille. Uusi rakennus valmistui vuonna 1933 ja se sai nimekseen Männistön uusi koulu. Koulusta ei tullut niin suurta kuin oli suunniteltu, koska toinen siipi jätettiin kokonaan säästösyihin vedoten rakentamatta. Männistön uusi koulu oli yläkansakoulu ja Männistön vanhakoulu alakansakoulu."

Aloituspisteen koordinaatit vievät sinut "Latarin" pihalle. Sisäpihalta löydät Eemil Halosen patsaan, jonka luota voit aloittaa koordinaattien kasailun.

Monetko tikkaat voit nähdä rakennuksen sisäpihan puoleisella seinustalla?
Tämä on muuttuja A

Kuinka monta oviaukkoa/luukkua?
Tämä on muuttuja B

Kun katsot talon pitkää seinää, näät ikkunoita ja syöksytorvia. Kuinka monta ikkunaa (siis kokonaista, ei yksittäisiä ruutuja) löytyy jokaisen kahden syöksytorven välistä?
Tämä on muuttuja C

Sisäpihalta katsoessasi, montako lamppua rakennuksessa on pihaa valaisemassa?
Tämä on muuttuja D

Eemil Halosen patsaan ympärillä kulkee torikiveystä muistuttavia kiviympyröitä. Laske montako ympyrää kaikkiansa muodostuu.
Tämä on muuttuja E

Kun olet tutustunut Latarin sisäpihaan, voit viimein sijoitella muuttujat kaavaan.
N62 54.0(E+D)
E027 42.ACB

- Tiedot osoitteesta: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

205 Logged Visits

Found it 193     Didn't find it 3     Write note 4     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.