Skip to Content

This cache has been archived.

Piironginjalka: xxx

More
<

Musta Laatikko

A cache by Piironginjalka Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/30/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kuten tiedät, kätkön löytäminen ei riitä, pitää myös saada nimi lokikirjaan :).

Kun lentokone joutuu onnettomuuteen, se voi saada niin pahoja vaurioita, että turman tutkinta on vaikeaa pelkän hylyn perusteella. Siksi nykyisissä liikennelentokoneissa on yleensä ns. mustia laatikoita eli lentotietotallentimia, joita käytetään lentokoneen kulkutietojen sekä lentäjien ja lennonjohdon käymien keskustelujen tallentamiseen. Aikoinaan mustaksi laatikoksi nimetty lentotietotallennin ei ole tosiasiassa koskaan ollut musta vaan oranssi tai punainen, jotta se olisi mahdollisimman helppo löytää onnettomuuspaikalta tai sen läheisyydestä. Mustat laatikot varustetaan myös ultraäänilähettimellä, jotta se voidaan paikantaa vedestä.

Musta laatikko on erityisvalmisteinen nauhoitin, joka tallentaa digitaalisessa muodossa olevia tietoja tavallisesti teräslangalle. Toimintavarmuuden takaamiseksi musta laatikko valmistetaan iskun-, tulen- ja paineenkestävistä materiaaleista, yleensä metallista ja lujitemuovista.
Lentokoneessa on useimmiten kaksi mustaa laatikkoa: CVR eli ohjaamoäänitin ja FDR eli lentoarvotallennin lastiruumassa. Niillä saadaan tallennettua kattavat tiedot lentokoneen ohjaus- ja hallintalaitteiden toiminnasta sekä lentonopeudesta, -korkeudesta ja -asennosta ennen onnettomuutta. Informaatio paljastaa lähes poikkeuksetta lentoturman syyn. TK 4/2002

Jostain syystä alueelta on vaikea saada tarkkoja koordinaatteja. Eri päivinä heitto voi olla jopa 10m mutta onnea etsintöihin :)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

269 Logged Visits

Found it 245     Didn't find it 5     Write note 5     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 4     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.