Skip to Content

<

Käpykolo: Äänekoski Alphabet - K

A cache by Tarhytti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/15/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee elokovaohjaaja Mikko Niskasen rakennuttaman Käpykolon lähistöllä Kytänsalon saaressa. Nykyisin yksityisomistuksessa oleva Käpykolo näkyy vastarannalla, kun tulet saareen vievälle sillalle. Auton voit pysäköidä annettuihin koordinaatteihin. Paikalla on veneenlaskupaikka ja venelaituri. Kävelymatkaa kätkölle on tästä vajaat 300 m. Muista laittaa purkki ja camo takaisin paikoilleen siten kuin ne olivat!

KÄPYKOLO

”Vuosikausia olin ihaillut kotikylässäni Liimattalassa erästä paikkaa, korkeata mäkeä Kytänsalon saaressa, Keiteleen rannalla, toteaa Mikko Niskanen teoksessa Vaikea rooli.”

Alun perin Käpykolosta piti tulla Mikko Niskasen erakkomainen piilopirtti. 1970-luvun taitteessa hän kuitenkin alkoi haaveilla elokuvakeskuksesta ja vuonna 1975 valmistuikin komea Käpylinna. Hieman myöhemmin saareen saatiin myös silta ja Talvipalatsiksi kutsuttu suuri majoitusrakennus.

Käpykolosta käsin tehtyjä elokuvia ovat Laulu tulipunaisesta kukasta, Kahdeksan surmanluotia, Omat koirat purivat, Pulakapina, Syksyllä kaikki on toisin ja Ajolähtö. Käpykolo toimi myös Niskasen ja hänen filmiyhtiönsä edustuspaikkana. Vieraita kävi usein ja juhlat olivat ikimuistoisia. Käpykolossa järjestettiin myös kursseja ja elokuva-alan tapaamisia.

Käpylinnaan oli tarkoitus perustaa korkeatasoinen elokuvatuotanto- ja koulutuskeskus. Toiminta käynnistyikin Käpy-Filmi Oy:n ja 1978 perustetun Käpy-säätiön voimin. Lopulta Niskasen unelma ei kuitenkaan toteutunut ja hän vuokrasi Käpykolon 1980-luvun alussa Ihmisyyden tunnustajat – nimiselle teosofiselle yhteisölle. Tämän jälkeen Käpykolo on toiminut perhehotellina ja Urpo Leppäsen edustuspaikkana. Nykyisin se on yksityisessä asuinkäytössä. (Lähde: Suur-Jyväskylän Lehti 12.8.2009, (visit link) ja (visit link)

ELOKUVAOHJAAJA MIKKO NISKANEN (31.1.1929-25.11.1990) (visit link)

FTF:n saajan toivotaan tekevän seuraavan kätkön (tässä tapauksessa L:n) muutaman viikon kuluessa. Seuraava kätkö voi olla tradi, multi tai mysteeri. Kätköjen tulisi sijaita nykyisen Äänekosken alueella, johon myös luetaan Konginkangas, Sumiainen ja Suolahti. Jos et tahdo ottaa osaa kätkösarjan tekoon, ei hätää. Voit mainita tästä logissasi, jolloin organisoidaan joku muu hommaa hoitamaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

126 Logged Visits

Found it 123     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.