Skip to Content

<

Pomarkku Monopoly

A cache by Mikkomar Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/5/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kuka ei nauttisi raa'an kapitalismin tuomasta riemusta ja sen tuottamasta vahingonilosta? Kaikki tuntevat Monopoly-pelin, joka 30-luvulla antoi laman lamauttamille ihmisille mahdollisuuden tuntea itsensä rikkaaksi. Pelin tarkoituksena on käydä kiinteistökauppaa ja lopulta suistaa kilpailijat vararikkoon. Alunperin peli keksittiin Amerikassa ja siinä käytettiin Atlantic Cityn kadunnimiä. Myöhemmin julkaistu suomalainen versio käytti helsinkiläisiä katuja.
Tämä tunnettu lautapeli tekee nyt Pomarkun maalaismaisemoiden ympäröimät tiet kaikille tutuiksi. Tämän kätkön tarkoitus on tutustuttaa kätköilijä Pomarkun tie- ja katuverkostoon.
Pomarkusta löytyy teitä ja kujia joka lähtöön, pienimmistä muutaman kymmenen metrin pituisista kujista monen kilometrin pituisiin teihin. Pomarkun keskustan halkaiseva Vanhatie on kylänraittina pysynyt samanmuotoisena niin kauan kuin muisti riittää, vaikka sen ympärille onkin kehittynyt liiketoimintaa ja modernia infrastruktuuria.
Itse mysteeri:

Kätkön koordinaatit ovat N 61° AB.CDE E 022° FG.HIJ.

A:
Olet Matinpolulla ja nostat Sattuma-kortin. "Mene Lammintielle. Mene suoraan Lammintielle kulkematta Koulutien kautta". Mitä reittiä sinun pitää kulkea päästäksesi Lammintielle ohjeiden mukaisesti? A olkoon käytettävän tien nimessä esiintyvien e- ja m-kirjainten summa.

B:
Hyppäät tien yli Vanhatieltä Kettumäentielle. Kuljet tietä suoraviivaisesti eteenpäin. Heität noppia ja saat tulokseksi luvun, jolla pääset Isosuontielle. Kuinka monta käännöstä sinun pitää matkallasi tehdä? Käännöksien määrä on B.

C:
Liikut Salmiontietä Asematiestä poispäin n. 100 metriä ja käännyt oikealle. Olet uudella tiellä. C on tämän tien kirjainten lukumäärä.

D:
Kunnantalosta n. 50 metriä lounaaseen on kuja, jonka varresta löytyy paloasema. Tästä kujasta vielä 50 metriä etelään on toinen kuja. D on näiden kujien nimissä esiintyvien kirjainten lukumäärien erotus.

E:
Haluat ostaa tontin Mikkolanmäestä. Olet Kiilholmantien ja Sahatien risteyksessä. Maanomistaja Silitysrauta omistaa Sahatiellä Inkerintien kohdalla hotellin. Haluamasi tontti on Sahatien ja Leevintien risteyksessä. Haluat välttää käyttämästä Sahatietä Inkerintiestä eteenpäin, mutta et voi palata taaksepäinkään Kiilholmantielle. Joudut kiertämään Sahatien alkupäästä alkavaa tietä. E on tämän tien nimessä esiintyvien kirjainten lukumäärä jaettuna kahdella.

F:
F on Paavonpolun ja Kirkkohultintien risteyskohtien lukumäärä.

G:
Ruotsin- ja suomenkieliset Yhteismaa-kortit ovat sekoittuneet. Nostat vahingossa ruotsinkielisen kortin, josta et ymmärrä mitään. Päätät kuitenkin lähteä tielle, jonka nimessä esiintyy ruotsiksi sana kuusenjuuri. G on tämän tien nimessä esiintyvien h-kirjainten lukumäärä.

H:
Uusi Sattuma-kortti määrää sinun maksamaan koulumaksuja. Pomarkun yläaste ja lukio sijaitsevat Lukiontien ja Korkeamäentien risteyksen eteläpuolella. Täällä olisi Vapaudut vankilasta -kortille käyttöä! Opinahjon eteläpuolta rajaa tie, jolla on myös asiaan liittyvä nimi. H saadaan, kun kyseisen tien nimessä esiintyvien kirjainten lukumäärästä vähennetään luku 3.

I:
Erolantie ja Aaronpolku saavat alkunsa samasta kujasta. Mikä on tämän pitkän tien nimi? I on kujan nimessä olevien kirjainten lukumäärä.

J:
Asiakkaat ovat valittaneet hotellisi kosteusvaurioista. Sinun pitää suorittaa tarkastus. Hotellisi sijaitsee Vanhatien varressa n. 100 metriä Harjantiestä koilliseen tien oikealla puolella. Parkkeeraat limusiinisi lyhyelle tienpätkälle hotellin taakse. J on tämän polun nimessä olevien kirjainten lukumäärä jaettuna kolmella.

Itse kätkö on perustasoa. Mysteeri ratkeaa Internetin, kartan tai ulkomuistin avulla. Muista tarkastaa ratkaisusi!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

211 Logged Visits

Found it 201     Didn't find it 1     Write note 7     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.