Skip to Content

<

Aitomiehet goes Tuulikallio

A cache by Geopulut Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/5/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tuulikallion esittelevä mysteerikätkö. Oletuskoordinaatit osoittavat Tuulikallion edustalle, mutta kätkö ei ole siellä.

Aitomiehet ovat Tampereella viikoittain kokoontuva eri ikäisistä ja eri taustoista tulevista miehistä koostuva Raamattupiiri. Puluisä tutustui toimintaan koko lailla pystymetsästä vuonna 2005 ja seitsemännen vuoden kunniaksi on jo korkea aika kätkölle. Piirissä saa olla oma - usein jollain tavalla elämän tai muiden ihmisten päähänpotkima - itsensä, josta syystä puluisäkin on roikkunut menossa mukana. :)

Piirimme kokoontuu talvisin Aitolahden kirkolla, mutta kesäkauden koittaessa karkaamme saunan, nuotion ja makkaranpaiston perässä järvien rannoille. Vakiopaikkojamme ovat Pättiniemen ja Luhtaanrannan leirikeskukset, ja tämän lisäksi kesäkautena vieraillaan myös muutamana kertana piiriläisten mökeillä. Tuulikallio on erään piiriläisen käytettävissä, josta syystä myös aitomiehet pääsevät kerran kesässä paikalle. Ainakin puluisä pääsee harvoin saunaan, jonka kiuas on tehty vanhasta suihkumoottorista! :)

Aitomiehiä Tuulikalliolla vuonna 2006
Kuva: Aitomiehiä Tuulikalliolla vuonna 2006.

Mysteeri

Mysteerin ratkaisemiseksi sinun on selvitettävä tietoja Tuulikalliosta, jonka jälkeen sinulla ovat luvut A-E joita tarvitset loppupisteen määrittämisessä. Seuraavan tietopläjäyksen lähteenä on teos Lentovarikon historia 1918-2000.

Tuulikallio on hankittu vuonna 19AB Ilmavoimien varikon upseerikerholle. Ilmavoimien varikko on nykyään Ilmavoimien Materiaalilaitos ja kerhon nimi on nykyään Lentovarikon

  • upseerikerho (C=1)
  • päällystökerho (C=2)
  • harrastekerho (C=3)
  • varikkokerho (C=4)

Varat hankintaan saatiin Härmälän lentokentällä järjestetyistä lentonäytöksistä. Vuoden 19DE juhannusjuhla oli suurmenestys ja tuli ongelmaksi, mihin rahat voisi sijoittaa. Saaressa olevat kaksi vanhempaa rakennusta (päärakennus ja vanhasauna) ovat 1950-luvun lopulta, hirsisauna on 70-luvun alkupuolelta.

Kätkö

Kätkö löytyy koordinaateista:

N 61° 31.(A-1)(B-2)(C+1)
E 23° 52.(D-1)(E+1)(0)

(Huomaathan, että sulut kuvaavat kukin yhden numeron, eivätkä ole kertolaskuja.)

Kätkölle pitää kävellä reittivalinnan mukaan helpohkossa tai vaativahkossa maastossa. Kannattanee tutustua karttapaikkaan. Kätkön voi tavoittaa myös veneellä, mutta venettä ei tarvita.

Kätkössä olevalla numerolla voi olla jossain vaiheessa jotain käyttöä.. Numero on myös logikirjan takasivulla näkyvillä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

87 Logged Visits

Found it 79     Didn't find it 2     Write note 4     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.